NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Vincent D’hondt wint The Hague Disability Darts Invitational

  Vincent D’hondt heeft de eerste editie van het grootste internationale toernooi ter wereld voor paradarters gewonnen. De Belg (44) versloeg in de finale van het The Hague Disability Darts Invitational zijn landgenoot Serge van Belle met 5-1.

  In het sfeervolle Theater aan het Spui in Den Haag streden zestien topspelers uit binnen- en buitenland om de hoofdprijs van €1.250, een entreebewijs voor WDDA Winmau World Masters en om de grote wisseltrofee.

  De als eerste geplaatste D’hondt heeft een lage dwarslaesie en is daardoor aan een rolstoel gekluisterd. Op weg naar de eindstrijd had de darter uit Passendale, preventiemedewerker van beroep, geen leg verloren en ook in de finale toonde hij zijn suprematie. De tweevoudig Winmau World Champion won twee weken geleden in de finale van het Dutch Open al met 4-0 van Van Belle. Ook nu liet hij er opnieuw geen misverstand over bestaan wie de beste paradarter ter wereld is. Dankzij finishes van 80 en 60 in de laatste twee legs won hij met 5-1.

  D’hondt: “Deze zege geeft mij een gevoel van totale euforie. Onvoorstelbaar. En dan nog eens in de finale tegen een van mijn beste vrienden. Een volledig Belgische finale ook. De hele dag was indrukwekkend, inclusief het feit dat we continu op tv zijn geweest en alle media-aandacht hier en zoveel publiek. Dit evenement is absoluut vergelijkbaar met het WK op de fameuze Lakeside in Frimley Green, maar qua grootsheid is dit eigenlijk de top.”

  Verliezend finalist Serge van Belle (50), woonachtig in Zeebrugge, had in de halve finale met 4-1 gewonnen van de lokale favoriet Arie van der Rassel. De Haagse darter noteerde de enige 180’er van het toernooi in dat duel.

  Het The Hague Disability Darts Invitational is een uniek evenement, ongekend in grootsheid en ongeëvenaard in de wereld van de gehandicaptensport. Voor het eerst konden de beste paradarters ter wereld beschikken over alle faciliteiten die horen bij een groot internationaal dartstoernooi. Het evenement werd georganiseerd door de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten en werd wereldwijd uitgezonden via de kanalen van de British Darts Organisation (BDO) en Winmau TV. Omroep West verzorgde de livestream in de regio Haaglanden.

  De officiële opening werd verricht door oud-wereldkampioen Roland Scholten, die tijdens een demonstratieleg in een rolstoel bewees hoe moeilijk paradarten is. Dartscommentator Jacques Nieuwlaat was de Mastercaller én verzorgde het commentaar bij alle wedstrijden. Marco Meijer, Nederlands beste caller bij onder meer het wereldberoemde Lakeside World Darts, fungeerde als scheidsrechter op het podium. Willy Feenstra (Stafdskanaal) had de primeur de allereerste roll-on girl ter wereld te zijn.

  Voor Arie van der Rassel (52) was de halve finale het eindstation. De Hagenaar had graag gewonnen in zijn eigen stad: “Dit was een geweldig toernooi. Uniek om mee te mogen maken, met veel publiek en een heerlijke sfeer om in te spelen. Daar heb ik intens van genoten. Dit hebben wij paradarters nog nooit meegemaakt. Natuurlijk wilde ik hier graag winnen. Ik ben best tevreden over mijn spel dit toernooi, maar in de halve finale heb ik het laten liggen. In iedere leg kreeg ik kansen op de dubbel, maar ik miste op de beslissende momenten.”

  UITSLAGEN
  Finale
  Vincent D’hondt (Bel, 1) - Serge van Belle (Bel, 2) 5-1
  Halve finale
  Vincent D’hondt (Bel, 1) - Kevin Stringer (Eng, 5) 4-0
  Serge van Belle (Bel, 2) - Arie van der Rassel (Ned, 3) 4-1
  Kwartfinale
  Vincent D’hondt (Bel, 1) – Kees van Wielink (Ned, 8) 3-0
  Tony Pass (Eng, 4) - Kevin Stringer (Eng, 5) 2-3
  Arie van der Rassel (Ned, 3) – Jesper Andersen (Den) 3-0
  Serge van Belle (Bel, 2) - Joop Sterken (Ned, 7) 3-0
  Eerste ronde
  Vincent D’hondt (Bel, 1) – Fuat Akbulut (Ned) 3-0
  Kees van Wielink (Ned, 8) – Harm Mellies (Ned) 3-1
  Kevin Stringer (Eng, 5) – Ynske Snelleman (Ned) 3-0
  Tony Pass (Eng, 4) – Anton van Hemert (Ned) 3-2
  Arie van der Rassel (Ned, 3) – Harry de Weerd (Ned) 3-0
  Bernard Martens (Bel, 6) – Jesper Andersen (Den) 2-3
  Joop Sterken (Ned, 7) – Ricardo Hermans (Ned) 3-2
  Serge van Belle (Bel, 2) – Wilco Wassink (Ned) 3-1

 2. Kijk live: The Hague Disability Darts Invitational, uniek internationaal toernooi voor gehandicapte darters in Den Haag

  KLIK HIER voor de livestream.

  Op zaterdag 17 februari 2018 wordt het Haagse Theater aan het Spui omgetoverd tot darttempel. Het evenement is identiek aan ieder ander (inter)nationaal darttoernooi, inclusief opkomstmuziek, ‘onehundredandeighty’s’ door de luidsprekers, officials van de Nederlandse Darts Bond (NDB) en livecommentaar, maar verschilt in één opzicht: de zestien topspelers uit binnen- en buitenland hebben allen een handicap. Door hen wordt gestreden om de beker, het prijzengeld én rechtstreekse deelname aan de WDDA Winmau World Masters Championschips 2018, de wereldkampioenschappen die later dit jaar in Engeland worden gehouden. Het volledige programma van de middag, inclusief deelnemersveld en loting, is nu vervolledigd. The Hague Disability Darts Invitational is een initiatief van Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten.

  In alles lijkt het darttoernooi op de World Darts Trophy en de International Darts League. Zo zijn er zestien topspelers uit binnen- en buitenland en vervult meervoudig kampioene rolstoelracen Willy Feenstra de rol van de allereerste ‘roll-on girl’ ooit. Alle wedstrijden worden gespeeld op een podium, met opkomstmuziek en officials van de Nederlandse Dartsbond (NDB). Marco Meijer, onder meer de caller bij de Bauhaus Dutch Open Darts en Lakeside World Darts, zorgt voor de onehundredandeighty’s; Jacques Nieuwlaat, commentator van RTL Darts, kondigt de spelers aan. Het gehele toernooi wordt bovendien live gestreamd. Hiermee is The Hague Disability Darts Invitational een uniek evenement, niet alleen voor de deelnemende paradarters, maar iedere liefhebber van de dartsport.

  Initiatiefnemer Hans Willink: “Ook darters met een handicap verdienen een volwaardig darttoernooi. We hopen op een Barney-effect: hoe mooi zou het zijn als meer mensen, met of zonder handicap, inzien dat ze dit óók kunnen? Ook aan de mensen die nog niet zo lang geleden hebben moeten leren leven met een handicap, willen we het signaal afgeven: ‘Het leven is niet voorbij, je kunt nog zóveel. We willen deze mensen de dag van hun leven geven.”

  Ga voor meer informatie/tickets naar de website van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten: www.stichtinghsg.nl.

  Datum

  Zaterdag 17 februari 2018

  Programma

  10:25 uur           Opening toernooi door Haagse darter Roland Scholten (dartsanalist RTL en eerste Nederlander die in Las Vegas wereldkampioen werd).

  10:30 uur           Start 1/8 finale: Vincent D’hondt (BE) – Fuat Akbulut, Kees van Wielink – Harm   Mellies, Kevin Stringer (GB) – Ynske Snelleman, Tony Pass (GB) – Anton van Hemert

  12:30 uur           Lunchbreak

  13:30 uur           Vervolg 1/8 finale: Arie van der Rassel – Harry de Weerd, Bernard Martens (BE) – Jesper Andersen (DK), Joop Sterken – Ricardo Hermans, Serge van Belle (BE) – Wilco Wassink

  15:50 uur           Kwartfinales

  18:10 uur           Break

  19:30 uur           Halve finales

  21:15 uur           Finale en prijsuitreiking door sportwethouder Rabin Baldewsingh

  22:15 uur           Eind

  Entreeprijs:

  €10 - €15

 3. Voorbeschouwing LaCo: senioren en jeugd in actie!

  De heren-, dames- en jeugdteams van de LaCo maken komen weekend weer hun opwachting. De Nederlandse Darts Bond blikt vooruit.

  Heren A
  In poule A bij de heren krijgen de achtervolgers van koploper DVS de kans om dichterbij te komen. DVS heeft zelf namelijk een vrije week. De nummer twee, DVO, en nummer drie, RDB, spelen respectievelijk tegen SDC en DONHN.

  Heren B
  In poule B bij de heren hoopt DBMN weer afstand te nemen van DBBR. DBBR heeft een vrije week, terwijl DBMN thuis aantreedt tegen FDB. Verder speelt hekkensluiter VDO voor aansluiting bij de andere teams. Zij nemen het thuis op tegen DBA.

  Heren C
  In poule C bij de heren is BDC nog altijd foutloos. Deze speelronde gaan ze hun ongeslagen status proberen te behouden tegen DOGD. Daarnaast gaat DORA op bezoek bij DSWN. DVK is vrij.

  Dames A
  In poule A bij de dames gaat de ongeslagen koploper DONHN een lastig uitduel tegemoet. Zij spelen in Driel tegen de nummer twee van de ranglijst, RDB. DVO kan gaan profiteren van de clash tussen de nummers 1 en 2. Zij nemen het zelf op tegen SDC. Tot slot gooien de dames van DVK tegen de dames van DVS.

  Dames B
  Ook in poule B bij de dames gaat de lijstaanvoerder een lastig duel op vreemde bodem tegemoet. Koploper FDB gaat namelijk op bezoek bij de nummer drie, DBMN. DBA zou van die wedstrijd kunnen profiteren, maar ook zij hebben een lastig uitduel op het programma. Zij gaan naar Venlo voor de wedstrijd tegen VDO. Tot slot wordt er in de kelder van de ranglijst gespeeld tussen DSWN en DBBR.

  Jeugd A
  Koploper FDB in de jeugd A-competitie heeft na zeven wedstrijd nog de volle aantal punten. Komend weekend wacht een thuisduel met RDB, de nummer vier. De nummer twee van de competitie, DONHN, reist naar het zuiden voor een duel met de PDB. Tot slot gaat DSWN voor de winst tegen DBBR-2.

  Jeugd B
  Bij de jeugd B gaan drie teams aan kop met vier punten. Alleen KDO heeft nog geen punten weten te verzamelen. Komend weekend kan daar verandering in komen tijdens het thuisduel met TDV. Verder spelen DVO en DBMN tegen elkaar om aan kop van de ranglijst te blijven.

  Jeugd C
  Bij de jeugd C heeft koploper DBBR-1 een vrije week. De jeugd van de RDO speelt wel komend weekend. Zij nemen het op tegen DOT. De andere wedstrijd gaat tussen SDC en DVS.

 4. Preston Guild Hall

  De nieuwe datum en locatie voor de BDO World Trophy zijn bekendgemaakt! Het toernooi zal van woensdag 30 mei 2018 tot en met 3 juni 2018 worden gehouden in de Preston Guild Hall.

  Aileen de Graaf zal dus in Preston haar titel moeten verdedigen. Vorig jaar won ze de BDO World Trophy door in de finale met 6-2 af te rekenen met Anastasia Dobromyslova. De herentitel ging naar Peter Machin. Hij won in de finale van Nick Kenny, terwijl hij in de halve finale Wesley Harms versloeg.

 5. Ranking 6: Open Midden Nederland

  Op 4 maart wordt het zesde rankingtoernooi van dit seizoen gespeeld. Deze editie zal worden georganiseerd door Darts Bond Midden Nederland in samenwerking met de Nederlandse Darts Bond. Er zal gedart gaan worden in het Health Center Hoenderdaal. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op de deze NDB Ranking!

  Waarom zou je eigenlijk deelnemen aan het Ranking Circuit van de NDB?

  • Omdat dit het belangrijkste en aantrekkelijkst Rankingcircuit op nationaal niveau is!
  • Omdat er verschillende categorieën zijn zodat iedereen kans maakt om te winnen!
  • Omdat je kans maakt op een plaats in de Nederlandse selectie!
  • Omdat je kans maakt op deelname aan de Winmau World Masters!
  • Omdat je mooie bekers kunt winnen!
  • Omdat er per Ranking een prijzenpot is van ruim €4.000,-.

  Meer informatie volgt.

  Locatie:
  Health Center Hoenderdaal
  Hoendersteeg 7
  Driebergen-Rijsenburg

 6. Paradarter Arie van der Rassel wint de Wouter Duinisveld Award

  De gehandicapte darter Arie van der Rassel heeft vanmiddag in Theater aan het Spui de Wouter Duinisveld Award, de Haagse sportprijs voor gehandicapten, in ontvangst mogen nemen. De tweevoudig Nederlands kampioen werd niet alleen geroemd om zijn kwaliteiten als topsporter, maar ook om zijn niet aflatende inzet voor de ontwikkeling van paradarts. De prijs werd uitgereikt door sportwethouder Rabin Baldewsingh en Wouter Duinisveld, de triatleet met een donorhart die de prijs in 2016 won en naar wie de prijs vernoemd is. Van der Rassel ontving van de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten, een cheque ter waarde van €1.000. De andere genomineerden waren parasnowboarder Renske van Beek, die de prijs vorig jaar won, en het eerste rolstoelhockeyteam van Haag 88. De Wouter Duinisveld Award is een initiatief van Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten. De winnaar en genomineerden vertegenwoordigen alle Haagse sporters met een handicap. Voor meer informatie:http://www.stichtinghsg.nl/

  De jury, bestaande uit voorzitter Wouter Duinisveld, sportjournalist Klaas-Jan Droppert en Hans Willink, koos voor Van der Rassel, omdat hij in 2017 rankingkampioen werd bij de paradarters. Deze competitie wordt gespeeld door middel van eendaagse toernooien. Van der Rassel won ze, op één na, allemaal. De paradarter, die niet alleen Nederlands rankingkampioen werd, maar ook tweede tijdens het NK, zal aanstaande zaterdag bovendien zijn opwachting maken tijdens The Hague Disability Darts Invitational, eveneens in Theater aan het Spui. Hier is hij op basis van zijn uitmuntende prestaties tijdens het Bauhaus Dutch Open Darts als derde geplaatst.

  Arie van der Rassel: “Deze prijs winnen is een bekroning op mijn werk en dat van het GForce dartteam, waarmee we aandacht creëren voor de paradartsport. Ik had niet verwacht dat ik het zou worden, maar ik hoopte het natuurlijk wel. De afgelopen dagen nam de spanning flink toe. Het is dan ook een onbeschrijfelijk gevoel om mijzelf winnaar van de Wouter Duinisveld Award te mogen noemen.”De andere genomineerden, parasnowboarder Renske van Beek en het eerste rolstoelhockeyteam van Haag 88, ontvingen een cheque ter waarde van €500. 

  Oeuvreprijs, postume waardering en ADO Den HaaG-Storks
  Ook dit jaar werd er een oeuvreprijs uitgereikt. Deze ging naar Grace Reijnaert, die 50 jaar lid is van de stichting Sportbelang SGK en nog steeds meedoet aan tennistoernooien, waaronder de Special Olympics Nationale Spelen en de wintersportvakantie in Obertilliach. “Een ware sportvrouw die de oeuvreprijs wat ons betreft dubbel en dwars verdient,” aldus Sandra van Koningsbrugge, directeur van stichting Sportbelang SGK.

  Ook werd er stilgestaan bij Gijs van Wijk van SGK, die op Eerste Kerstdag op 61-jarige leeftijd volkomen onverwacht overleed. Gijs was vooral binnen het G-voetbal in de Haagse regio een bekende. Bij diverse clubs heeft hij zich voor deze tak van de voetbalsport ingezet. Hij was nauw betrokken bij het G-voetbal van HVV Hercules. Als eerbetoon aan alles wat Gijs heeft gedaan voor het G-voetbal in Den Haag zal een geldbedrag van 500 euro worden geschonken aan Hercules, dat – in overleg met de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten – wordt uitgegeven aan het G-voetbal.

  Hans Willink reikte namens het jeugdfonds van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten een speciale prijs uit aan Max Caminada. De jonge Caminada is speler van het vorig jaar opgerichte G-voetbalteam van ADO Den Haag: de ADO Den HaaG-Storks. Omdat Caminada op 2 december 2017 tijdens de wedstrijd van dit team in het Cars Jeans Stadion het allereerste doelpunt ooit maakte, krijgt hij 250 euro. Van dit bedrag mag hij na de volgende wedstrijd van de ADO Den HaaG-Storks met zijn teamgenoten een lekker uitgebreid hamburgermenu uitkiezen.

  Editie 2018
  Het bestuur roept op om Haagse gehandicapte sporters die in dit kalenderjaar een bijzondere prestatie leveren, te nomineren voor de Wouter Duinisveld Award 2018. Informatie daarover kan worden verkregen op de website www.stichtinghsg.nl.

  De tweede editie van de Wouter Duinisveld Award, tevens de derde editie van de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten, wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende Funding Partners: Wijnhandel J.P. Alsem, Bakker & Luyt, Caminada, Beachvolleybal Team Nederland, Bergwerff Ten Cate Belastingadviseurs, Caesar Fitness + Spa Resort, De Volharding, De gemeente Den Haag, EYE-C Multimedia, Fysio & Zo, Haeghe Groep, Hofstad Sports, Business & Events, John Stubbe Pres&teert, Museum Beelden aan Zee, Nathalie Nuiten, Paviljoen de Witte, Stichting PowerVrouwen.nl, Rabobank, Redhead Technology, Saurwalt & Partners, Smith Communicatie, The Hague Beach Stadium, Tennisschool Roelant van Boheemen, Twee zonder Stuurman Uitgevers en De Uithof.

  Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten
  De Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten heeft ten doel om het welzijn en de sociale participatie te bevorderen van Haagse mensen met een handicap of beperking, door het stimuleren van sporten en/of bewegen in de breedste zin. De Stichting HSG wil daartoe zowel ondersteunen en faciliteren, als voorlichten en verbinden. Bovendien reikt de stichting jaarlijks een prijs uit aan iemand die, of een team dat, een opvallende prestatie heeft geleverd in de Haagse gehandicaptensport. Dat kan een sporter zijn, maar ook een vrijwilliger die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor de gehandicaptensport. De Stichting HSG gaat er overigens van uit, dat iedere gehandicapte die aan sport doet, een geweldige prestatie levert.

 7. Statement Niels de Ruiter
  Hieronder een statement van onze directeur Niels de Ruiter:

  Beste vrienden, volgers, spelers en collega’s van onze dartssport,

  Zoals sommigen van jullie weten ben ik in september weggevallen wegens ziekte. Via deze weg wil ik iedereen laten weten dat het een zware burn-out en depressie betreft waardoor ik in de afgelopen maanden niet in staat ben geweest te werken voor de NDB. Daarnaast besloot ik het digitale contact met de ‘buitenwereld’ een tijd lang te verbreken zodat ik mij volledig kon richten op mijn herstel. 

  Samen met de NDB ben ik inmiddels begonnen aan mijn re-integratie traject. Het gaat met kleine stapjes, ik werk keihard om ergens in de komende maanden weer volledig hersteld aan de slag te kunnen gaan. Vanaf dit moment ben ik weer een aantal uur in de week actief op het bondskantoor. Tot nader bericht blijven mijn werkzaamheden intern gericht en verzoek ik iedereen om werk/darts gerelateerde vragen te blijven stellen aan mijn collega’s via info [AT] ndbdarts [DOT] nl. 

  Afsluitend wil ik iedereen bedanken die mij hebben gesteund en blijven steunen in deze moeilijke periode. Dit betekent ontzettend veel voor me. Ik kijk met vertrouwen uit de komende tijd en heb in de laatste twee maanden genoten van het kijken naar de wereldkampioenschappen en een fantastisch BAUHAUS Dutch Open Darts 2018. Vanzelfsprekend mis ik onze sport en iedereen daarbij betrokken.

  Tot snel!

  Niels de Ruiter
  Directeur NDB

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Dear friends, followers, players and colleagues of our sport of darts,

  As some of you know I have been absent since September due to illness. Hereby I would like to inform all of you that heavy burn-out and depression made it impossible for me to work for the NDB. I made the decision to digitally disconnect from the outside world to enable me to fully concentrate on my recovery. 

  Together with the NDB I have started my reintegration process. I am making small steps. I’m working hard towards a full recovery over the following months. As from now, I am working a few hours per week at the NDB office again. Until further notice my activities are internally oriented. Work/darts related questions can still be send to my colleagues via info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

  I would like to thank everybody who has supported me and still supporting me during this difficult time. This means a lot for me. I am looking forward to the coming period with confidence and enjoyed watching the world championships and a fantastic BAUHAUS Dutch Open Darts 2018 in the last two months. Obviously I miss our sport and everybody involved.

  See you soon!

  Niels de Ruiter
  Director NDB
 8. McGeeney en Hedman prolongeren Dutch Open titel

  Mark McGeeney en Deta Hedman hebben beiden hun BAUHAUS Dutch Open Darts titel met succes verdedigd. McGeeney won in een herhaling van de Lakeside-finale van Glen Durrant, waardoor hij de winnaar is geworden van de Jilles Vermaat Trophy. Hedman versloeg Aileen de Graaf in de damesfinale. Bij de herenkoppels en de junioren zagen we Nederlandse winnaars.

  Single finales
  De herenfinale van de Dutch Open Darts was een hoogstaande partij. Mark McGeeney begon sterk en pakte de eerste set met 3-1. De tweede set leek naar Durrant te gaan, nadat hij 2-0 voorkwam. McGeeney knokte zich echter terug en pakte die set alsnog. In de derde set mocht McGeeney bij een 2-1 stand voor de wedstrijd gooien, maar Durrant brak hem en won vervolgens de set. In de vierde set zagen we vier breaks, waarna McGeeney opnieuw voor de wedstrijd mocht gooien. Via 140 en 180 begon hij goed aan de leg. Na twee gemiste matchdarts was de derde raak.

  De finale van de dames leek lange tijd de kant van Aileen de Graaf op te vallen. Ze kwam op een 3-0 en 4-1 voorsprong en kreeg bij 4-2 maar liefst drie darts voor de wedstrijd, maar miste. Een leg later kreeg de Nederlandse opnieuw de kans op de partij in het slot te gooien. Ditmaal kreeg ze zes pijlen, maar ook die werden niet benut. Hedman profiteerde, pakte de volgende twee legs en kroonde zich opnieuw tot Dutch Open Darts kampioene. 

  Koppelfinales
  Bij de koppels zagen we wel een Nederlandse winnaar. Het duo Wesley Harms/Richard Veenstra versloeg Yoeri Duijster/Dave van der Zande in het heren koppeltoernooi. De verrassende finalisten, Duijster en Van der Zande, kwamen 3-1 voor in de finale, maar verloren uiteindelijk met 5-3. Daar gingen overigens zeven gemiste matchdarts aan vooraf. Bij de dames waren Lorraine Winstanley en Corrine Hammond de winnaars. Zij versloegen Trina Gulliver en Paula Jacklin, die in de halve finale de titelverdedigsters De Graaf/Prins uitgeschakelde.

  Dutch Open Youth
  Ook de finales van de Dutch Open Youth werden afgewerkt. Het toernooi, dat zondag pas begon, kende drie competities: jongens onder 18, meisjes en aspiranten (jongens onder 14). Bij de junioren kroonde Keanu van Velzen, die vorig jaar aspirantenkampioen werd, zich tot juniorenkampioen. Het meisjestoernooi werd gewonnen door Ksenia Klochek. Zij verloor geen leg in het hele toernooi en deed dit in de finale ook niet: Lerena Rietbergen werd met 3-0 verslagen. Tot slot werd de Engelse Maison Wilson de aspirantenkampioen van 2018. Hij versloeg Dinand Hoek met 3-0.

 9. D'hondt wint eerste paradartstoernooi van Dutch Open Darts

  Vincent D'hondt is de winnaar geworden van het eerste paradartstoernooi op de BAUHAUS Dutch Open Darts. De Belg was in de finale te sterk voor landgenoot Serge van Belle.

  Het eerste paradartstoernooi ging van start met 32 deelnemers. D'hondt kende een ijzersterk toernooi. Hij verloor maar één leg in zijn vijf gespeelde wedstrijden. Zijn tegenstander, Van Belle, zorgde een thriller in de halve finale. Het werd 4-3 tegen Anthony Mark Pas. De finale was uiteindelijk erg eenzijdig. d'Hondt won met 4-0.

 10. Nieuwe editie Dutch Open Darts in verbouwde Bonte Wever

  Komend weekend staat een nieuwe editie van de BAUHAUS Dutch Open Darts op het programma. Ook dit jaar reizen weer duizenden darters naar een prachtig verbouwde ‘De Bonte Wever’ in Assen voor een weekend darts, gezelligheid en plezier.

  Stijging deelnemersaantal
  Voor het zevende jaar op rij kent de Dutch Open Darts een stijging in het aantal deelnemers. Dit jaar verwelkomen we 5705 darters, waar dat een jaar eerder 5113 spelers waren. Voor het eerst in de Bonte Wever hebben zich meer dan 3000 mannen ingeschreven voor het herensingletoernooi en ook bij de andere categorieën zien we hoge deelnemersaantallen. Het damessingletoernooi kent bijna 350 deelnemers en aan de Dutch Open Youth zullen ruim 350 jeugdspelers deelnemen. Tot slot gaat het eerste paradartstoernooi op de Dutch Open van start met 32 paradarters.

  Bekende namen
  Evenals voorgaande jaren mogen we enkele grote namen verwachten in Assen. Glen Durrant, de tweevoudig en regerend Lakesidekampioen, maakt dit jaar voor het eerst zijn opwachting op de Dutch Open Darts. Hij speelt in het singletoernooi en vormt tijdens het koppeltoernooi een duo met de runner-up van Lakeside, Mark McGeeney. Verder zien we ook Martin Adams, Wesley Harms, Scott Mitchell, Deta Hedman, Aileen de Graaf en Andy Fordham darten op Drents grondgebied.  

  Vorige editie
  De BAUHAUS Dutch Open Darts 2017 was een groot succes. Mark McGeeney kroonde zich een jaar geleden tot trotse winnaar van het herensinglestoernooi, dankzij een zege op Ross Montgomery in de finale. De damestitel ging naar Deta Hedman. Zij versloeg Lisa Ashton in de eindstrijd.

  Volg de Dutch Open Darts zondagmiddag live via RTV Drenthe of Winmau TV!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.