NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Foto: Hans Willink
  Tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts 2018 gaan de heren in het singletoernooi voortaan strijden om de ‘Jilles Vermaat Trophy’. De winnaar op zondag 4 februari 2018 zal als eerste de beker met nieuwe naam in ontvangst mogen nemen. Grote kans dat niemand minder dan initiatiefnemer Raymond van Barneveld de ‘Jilles Vermaat Trophy’ komt uitreiken op het podium van de BAUHAUS Dutch Open Darts.

  Jilles Vermaat overleed afgelopen augustus op 71-jarige leeftijd in Kenmare, Ierland. Vermaat was één van de grondleggers van de dartssport in Nederland en hij wist in 1982 als eerste Nederlander de Dutch Open Darts te winnen. Enkele jaren geleden was hij nog als VIP gast aanwezig op het toernooi in Assen. Later ging hij aan de slag als bondscoach van het Nederlands heren team.

  In zijn nagedachtenis heeft de NDB, op initiatief van Raymond Van Barneveld, besloten om de wisselbeker van de Dutch Open Darts om te dopen in de ‘Jilles Vermaat Trophy’.
 2. Vijfde editie Next Talent of Darts
  Op zondag 29 oktober staat de vijfde editie van het NTOD (Next Talent of Darts) op het programma. Deze editie zal plaatsvinden in Sporthal Stedenwijk in Almere. De organisatie van het jaarlijkse toernooi is uitgebreid. Naast de DBMN, DBA en RDB, hebben de DONHN en FDB zich ook aan het toernooi verbonden.

  Het aantal categorieën is dit jaar uitgebreid naar 6. Naast de beloften (kinderen tot 9 jaar), Aspiranten (jongens tot 14 jaar), Junioren (jongens 14 tot 18 jaar) en Meisjes (tot 18 jaar), krijgen ook de Special Sporters (kinderen met een verstandelijke beperking) en Paradarters(Kinderen met een lichamelijke beperking) tot 18 jaar een kans om mee te doen. 

  Het inschrijfgeld voor alle categorieën bedraagt 3 euro. Het inschrijfgeld wordt geheel geschonken aan het Kindervakantieland in Almere. Deze stichting helpt kinderen die door hun thuissituatie niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om met vakantie te gaan. Om het goede doel extra te steunen zal er ook een veiling worden georganiseerd.

  De organisatie hoopt weer vele kinderen uit binnen en buitenland te mogen verwelkomen. Enkele toppers uit de jeugd hebben zich al ingeschreven. Ook dit jaar is er voor de winnaar bij de junioren en meisjes het felbegeerde ticket beschikbaar om aan de Winmau World Masters in Engeland deel te nemen.

  Inschrijven
  Inschrijven kan via inschrijving [AT] ntod [DOT] nl. Vermeld hierbij je naam, geboortedatum en categorie. Ook is het mogelijk om op de dag zelf in de zaal tot 11 uur in te schrijven.
   
  Locatie:
  Sporthal Stedenwijk
  Kampenweg 7
  Almere

  Tijden:
  Aanvang toernooi: 11.00 uur
  Zaal open 9.30 uur

  Website:
  www.ntod.nl 
 3. © Finder Darts Masters 2017

  De laatste wildcard voor het Finder Darts Masters damestoernooi gaat naar ‘Racing Angel’ Sharon Prins uit Zoetermeer. Prins, die al diverse keren het wereldpodium in Hotel Zuiderduin wist te bereiken via het CLoD kwalificatietoernooi, is momenteel de nummer 8 op de wereldranking voor vrouwen. 

  Bijna 2 weken geleden werd Prins in Japan, samen met het Nederlandse damesteam, WDF World Cup overall kampioen en haalde ze daar zilver in het dames singles toernooi. Een dartster van dit formaat hoort thuis op het podium van het wereldtop dartstoernooi in Nederland en daarom ontvangt Sharon de laatste wildcard voor het toernooi, dat van 8 tot en met 10 december in Hotel Zuiderduin plaatsvindt.

  Meer informatie over het deelnemersveld van de Finder Darts Masters, kaartverkoop en hotelaanbiedingen vindt u op www.findermasters.nl

 4. Verslag SuperLeague speelweek 3

  Zaterdag stond speelweek drie van de SuperLeague op het programma. Hieronder vindt u een overzicht van de uitslagen. 

  Hoofdklasse
  Oranje Bar 1 en Xtreme Sport staan met negen punten uit drie wedstijden bovenaan in de hoofdklasse. Bij beide teams was het close, ze hadden een beslissende solopartij nodig om de winst veilig te stellen. Oranje Bar's Andy Baetens won deze beslissende partij in Sneek tegen Nitro Darts van Rick Hofstra. Mario Robbe wist namens Xtreme Sport de beslissende partij met 4-3 te winnen van Ryan de Vreede. De Fanatics staan knap derde en verloren ook nog niet dit seizoen. Afgelopen zaterdag wonnen ze met 8-2 bij Tapperij Teun. H&S de Zwaantjes wonnen voor het eerst dit seizoen. Met 6-4 werd Prima Darts verslagen. Ook Bosgenoegen mocht de eerste overwinning bijschrijven: 6-4 tegen Pinkster. 

  Overgangsklasse A
  Hemeco d'n Beer en Dart Team Venlo staan gezamenlijk bovenaan na drie speelweken met negen punten. Hemeco won thuis met 7-3 van de Dorpsherberg en Dart Team Venlo won met 8-2 bij Modern. 't Haspeltje pakte zijn eerste overwinning na een knappe zege op Café Kafé: 7-3. Oranjestad United won met 7-3 bij Goudenregenbar 4 en Red Alert won met 6-4 van Oranje Bar 2. Jeffrey Sparidaans pakte de beslissende solopartij ten koste van Jeffrey van Egdom.

  Overgangsklasse C
  In deze klasse konden drie gelijke spelen genoteerd worden en dat heeft tot gevolg dat geen enkel team meer zonder puntverlies is. Taveerne staat met zeven punten bovenaan na een gelijkspel bij GRB 1. Lars de Jong redde een punt voor Taveerne ten koste van Marco Flach. Datzelfde deed Mike van Duivenbode voor Agnes & Schier door de beslissende solopartij te winnen van Kevin de Vries (Café de Schot). Mike wist een mooie 167-finish te gooien. Ook 8-eraf Amsterdam en de Makkers speelden 5-5. Wessel Nijman, net terug uit Japan met een vracht aan WK jeugd medailles, won de beslissende solopartij van Vincent Kamphuis. Sonny's Darts won met 7-3 thuis van 't Pleintje en tenslotte won Racketcentrum Terneuzen van de Flora Bar met 6-4. Fabian de Lange was de gevierde man door de beslissende partij te winnen van Eddy Merlijn.

  Voor alle uitslagen, standen en statistieken klikt u hier.

 5. Foto: NDBdarts

  Vandaag stond de tweede NDB Ranking van het seizoen 2017-2018 op het programma in sporthal d'n Ekker in Beek en Donk. Een afvaardiging van de PDB zette een mooi toernooi neer met prima deelnemersaantallen. Bij de jeugd begonnen 16 meisjes, 27 aspiranten en 94 junioren. Bij de senioren stonden 178 Heren A, 167 Heren B en 90 dames aan de start. Ook de paradarters waren weer van de partij: 17 spelers!

  Lerena Rietbergen won het toernooi bij de meisjes. Net terug van het succesvolle WK in Japan, liet ze ook hier zien erg sterk te zijn en won haar tweede ranking op rij. In de finale was ze sterk voor Dutch Open kampioene Cheyenne Doddema en in de halve finale versloeg ze haar WK koppelmaatje Layla Brussel. Cheyenne had in de halve finale gewonnen van Kyana Frauenfelder. Quintey Bieman wist de verliezersronde te winnen.
  Bij de aspiranten stond de Fries Sytze Terpstra net als in Almere in de finale. De vorige keer pakte hij de titel, maar dit maal verloor hij van Pim van Bijnen. Dinand Hoek en Marvin van Deest werden gedeeld derde en Kartens Boelens was de winnaar van de verliezersronde.
  Nederlandse selectiespeler Ramon Leferink was de sterkste in het juniorentoernooi. Hij versloeg de winnaar van de vorige ranking, Jurjen van de Velde met 4-1. Marcel Bus en de apiranten kampioen van vorig jaar Ricardo van der Vloed werden derde. De verliezersronde werd een prooi voor Danny Jansen.

  Bij de dames was Aileen de Graaf de beste. Na een spannede finale was ze met 4-3 te sterk voor Anca Zijlstra. Een ronde eerder versloeg ze Priscilla Steenbergen. Zijlsta wist te winnen van Sharon Prins, de winnares van de eerste NDB Ranking, met 3-2.
  Bij de heren B versloeg Robbie Vlaardingerbroek zijn tegenstander Dennis van der Ende met 4-0. De halve finalisten waren Marcel Steenhorst en Kevin Harm.
  Bij de heren A zorgde Justin van Tergouw voor een ware sensatie. Het 17-jarige talent uit Utrecht, net terug uit Japan met vier gouden jeugd medailles, heeft het heren A toernooi op zijn naam geschreven door op weg naar de finale, Martijn Kleermaker, Marco Flach, Toon Greebe en Willem Mandigers te verslaan. In de finale was hij met 2-0 te sterk voor Wesley Harms die op zijn beurt Richard Veenstra uit de finale hield. 

  De paradarter streden vandaag met zeventien spelers om de titel. Ricardo Hermans was in de finale te sterk voor Harm Mellies. Arie van de Rassel en Fuat Akbulat werden derde. Kees van Wilink wist de verliezersronde titel te pakken.

  De volgende NDB Ranking staat gepland op 26 november in Deventer. De NDB bedankt de PDB, de toernooi- en jeugdcommissie van de NDB en alle vrijwilligers voor de organisatie!

  Hieronder kunt u alle uitslagen vinden: 

  Heren A

  Heren B

  Dames

  Meisjes

  Meisjes verliezersronde

  Aspiranten

  Aspiranten verliezersronde

  Junioren

  Junioren verliezersronde

  Paradarters

  Paradarters verliezersronde

 6. Dennie Olde Kalter naar Finder Darts Masters!

  Dennie Olde Kalter bleek vanavond de sterkste tijdens de NDB selectiewedstrijden voor de laatste Finder Darts Masters herenwildcard. Na een mooie avond met goede wedstrijden versloeg hij in de finale Toon Greebe en mag dus in december zijn debuut gaan maken tijdens het mooie major televisietoernooi in Nederland. 

  De zeven herenselectiespelers begonnen de strijd in twee poules waarbij de beste twee spelers door zouden gaan naar de halve finale. Uiteindelijk mocht Toon Greene het in de halve finale opnemen tegen Chris Landman en speelde Martijn Kleermaker tegen Dennie Olde Kalter. Toon en Dennie bereikte de finale waarin Dennie met 5-1 de sterkste was.  

  Alle uitslagen op een rij:

  Poule A:
  Jeffrey Sparidaans - Derk Telnekes 4-2
  Toon Greebe - Dennie Olde Kalter 4-3   
  Derk Telnekes - Toon Greebe 3-4
  Jeffrey Sparidaans - Dennie Olde Kalter 0-4
  Derk Telnekes - Dennie Olde Kalter 2-4    
  Jeffrey Sparidaans - Toon Greebe 2-4

  Poule B:
  Chris Landman - Martijn Kleermaker 0-4    
  Chris Landman - Rowdy Schoremans 4-1
  Martijn Kleermaker - Rowdy Schoremans 4-0

  Halve finales:
  Toon Greebe - Chris Landman 4-0
  Martijn Kleermaker - Dennie Olde Kalter 3-4

  Finale:
  Toon Greebe - Dennie Olde Kalter 1-5

  De NDB feliciteert Dennie met deze geweldige prestatie! 

  De kaartverkoop voor de Finder Darts Masters 2017 is in volle gang. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Op dit toernooi kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit het nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, hotelboekingen en het toernooi kunt u hier vinden.

 7. Plaatje: Twitter PDC
  Het was al bekend dat Danny Noppert (runnur-up Lakeside), Glen Durrant (Lakeside kampioen) en Peter Machin (BDO World Trophy kampioen) zich namens de British Darts Organisaiton hadden geplaatst voor de Grand Slam of Darts 2017. Nu is ook duidelijk wie de overige BDO spelers zijn die aan dit lucratieve toernooi gaan deelnemen. Dit zijn Mark McGeeney, Jamie Hughes, Scott Mitchell en het Schotse duo Ross Montgomery en Cameron Menzies.
   
  Naast de Fries Danny Noppert zullen ook landgenoten Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Berry van Peer in actie komen in de Wolverhampton Civic Hall.  

  Wij feliciteren de bovengenoemende spelers met hun kwalificatie!
 8. © Finder Darts Masters 2017

  De zesde en laatste deelnemer aan het Finder Darts Masters Jeugd toernooi kwam afgelopen zondag 8 oktober met maar liefst 4 wereldtitels op zak terug uit Japan. Justin van Tergouw werd daar WDF World Cup mixed pairs kampioen met Layla Brussel, boys pairs kampioen met Wessel Nijman, WDF World Cup Youth overall kampioen met het Nederlandse jeugdteam en won de WDF World Cup singles titel.

  Buiten deze prachtige titels is Justin de huidige Finder Darts Masters jeugdkampioen en gaat het talent uit Utrecht als regerend Lakeside Youth World Champion in januari zijn titel verdedigen omdat hij zich opnieuw wist te plaatsen voor de finale. Deze prestaties zijn een wildcard waard, daarom heeft de organisatie Justin uitgenodigd voor het jeugdtoernooi, dat 8 tot en met 10 december in Hotel Zuiderduin plaatsvindt.

  Het jeugddeelnemersveld is nu compleet en gezien de spelers in deze groep wordt een sportieve strijd op hoog niveau om de titel verwacht. Meer informatie over het deelnemersveld van de Finder Darts Masters, kaartverkoop en hotelaanbiedingen vindt u op www.findermasters.nl

 9. A.s. zondag: Open Peelland

  Aanstaande zondag 15 oktober staat de tweede NDB Ranking van het seizoen 2017-2018 op het programma. De Peelland Dart Bond organiseert samen met de NDB de Open Peelland en gaan er samen voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. Er zal gedart gaan worden in sporthal n'n Ekker in Beek en Donk. We hopen natuurlijk weer net zoveel darters te mogen begroeten op de eerste NDB Ranking in Almere. 

  Waarom zou je eigenlijk deelnemen aan het Ranking Circuit van de NDB?

  • Omdat dit het belangrijkste en aantrekkelijkst Rankingcircuit op nationaal niveau is!
  • Omdat er maar liefst 8 verschillende toernooien zijn door het gehele land!
  • Omdat er verschillende categorieën zijn zodat iedereen kans maakt om te winnen!
  • Omdat je kans maakt op een plaats in de Nederlandse selectie!
  • Omdat je kans maakt op deelname aan de Winmau World Masters!
  • Omdat je mooie bekers kunt winnen!
  • Omdat er per Ranking een prijzenpot is van ruim €4.000,-.

  Reden genoeg dus om mee te doen!

  Belangrijke informatie:
  Het nieuwe NDB Rankingreglement is hier te vinden. Wil je meer weten over de regels omtrent de NDB Ranking? Klik dan hier

  Inschrijven: 
  Er worden in Beek en Donk zeven verschillende toernooien georganiseerd:
  - Aspiranten (t/m 13 jaar)
  - Meisjes (t/m 17 jaar)
  - Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
  - Dames
  - Heren B
  - Heren A
  - Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)

  Let op: Er is geen apart toernooi voor de Specials (spelers met een andersoortige beperking). 

  Inschrijven voor de 'Open Peelland' kan ter plaatse in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters (€5,-) kunnen zich inschrijven voor 11.30 uur en de senioren dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven en te kiezen voor categorie Heren A (€10,-), Heren B (€5,-) of Dames (€10,-). De senioren toernooien beginnen rond 13.00 uur. 

  Aangezien het pas de tweede NDB Ranking van dit seizoen is leggen we u graag nogmaals het verschil uit tussen categorie Heren A en Heren B. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters, en het dus voor iedereen leuker te maken, zal er tijdens de NDB Rankings onderscheid worden gemaakt tussen gevorderden en amateurs. Beide categorieën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie best of 7 worden gespeeld en speelt de Heren B categorie in poules zolang de aantallen dit toelaten (96 of minder deelnemers). Met uitzondering van SuperLeague spelers mag iedereen deelnemen aan de Heren B categorie! De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn! 

  Locatie:
  Sporthal d'n Ekker
  Muzenlaan 2A
  5741 Beek en Donk

  De NDB en de PDB nodigen iedereen van harte uit en wensen alle deelnemers ontzettend veel succes en plezier tijdens de 'Open Peelland'. Laten we er een sportieve, gezellig en spannende dag van maken!

 10. © DG Media 2017

  Een onverwachte verrassing voor de 28-jarige Cameron Menzies uit het Schotse Muirkirk. Cameron, winnaar van het Scottish Open 2017 en halve finalist van de Winmau World Masters, kreeg namelijk van de organisatie van de Finder Darts Masters een wildcard overhandigd voor deelname aan dit langst lopende wereldtop dartstoernooi van Nederland.

  Momenteel zijn er met de wildcard van Cameron Menzies 22 van de 24 deelnemers aan het herentoernooi bekend. De organisatie heeft nog 1 wildcard te vergeven en ook de Nederlandse Darts Bond heeft een wildcard ter beschikking. De lijst met namen van spelers en speelsters aan de Finder Darts Masters 2017 kunt u teruglezen op www.findermasters.nl

  Ook de vijfde en voorlaatste deelnemer aan het Finder Darts Masters Youth Tournament is bekend. De organisatie van het toernooi heeft namelijk een wildcard gegeven aan Keane Barry uit Ierland. Een welkome verrassing voor de jonge Ier die tijdens de Winmau World Masters jongensfinale, nog een bittere pil te slikken kreeg. Keane miste een matchdart op dubbel 20 voor de titel van dit prestigieuze toernooi.

  Maar hij krijgt in december een nieuwe kans om de titel van een ‘major event’ te bemachtigen. Van 8 tot en met 10 december wordt in Hotel Zuiderduin de Finder Darts Masters gehouden en kan hij zich opnieuw meten met de beste jeugdspelers van de wereld.

  Meer informatie over het deelnemersveld van de Finder Darts Masters, kaartverkoop en hotelaanbiedingen vindt u op www.findermasters.nl

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.