NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. SuperLeague 15: Titelstrijd hoofdklasse gaat verder

  Met nog vier speelrondes te gaan komt het einde van de reguliere competities dichterbij. Één kampioen is al bekend: Twenty Six Urk. Maar wie worden de andere kampioenen? En wie moet vrezen voor degradatie? De Nederlandse Darts Bond blikt vooruit op speelronde 15 van de SuperLeague én kijkt naar de wedstrijden in poule B van de jeugd LaCo. Tevens worden de laatste poulewedstrijden gespeeld in de SuperLeague play-offs en is er één LaCo jeugd wedstrijd.

  Hoofdklasse
  Koploper Oranje Bar 1 verloor vorige speelronde van Bosgenoegen en zag de voorsprong slinken tot drie punten ten opzichte van Nitro Darts Sneek. Oranje Bar 1 wil zich dus herstellen en de voorsprong behouden, maar dat gaat niet makkelijk worden. Ze gaan dit weekend op bezoek bij Xtreme Sport Tilburg, het team dat het team uit Mariahout vijf maanden geleden trakteerde op een nederlaag. Nitro Darts Sneek heeft plek 1 dus weer in het vizier, maar kan zich geen misstap veroorloven. Voor de Friezen wacht een thuisduel tegen DKE RW Repair. Ook de strijd om plek drie is nog spannend. Fanatics Weert neemt het op tegen Pinkster Devils en Bosgenoegen gooit tegen Team Prima Darts. Aan de onderkant van de ranglijst is het alles of niets voor H&S de Zwaantjes. Zij moeten in vier wedstrijden een gat van zeven punten zien te dichten. Deze uitdaging start met een duel tegen het al gedegradeerde Tapperij Teun Wapenveld.

  Overgangsklasse A
  Na het behalen van het kampioenschap door Twenty Six Urk zit de spanning van de competitie met name onderin. De hekkensluiter, Cleopatra Enschede, kan rechtstreekse handhaving niet meer bewerkstelligen. Zij moeten zich richten op plaats 9, al wordt dat ook een hels karwei. Zij hebben namelijk een achterstand van 8 punten op die negende plaats en spelen dit weekend tegen Café de Dissel. Café op de Hoek staat op dit moment op de negende plaats, wat een promotie/degradatieduel betekent. Het team uit Appingedam hoopt nog op rechtstreekse handhaving en ziet Toornsmit en Legend Reen Sneek op respectievelijk 5 en 6 punten voorsprong staan. Komend weekend spelen zij tegen elkaar. De winnaar neemt dus afstand van de negende plek. Café op de Hoek speelt zelf tegen Status Bar Veendam en tot slot spelen de nummers 2 en 3 nog tegen elkaar: Osseldarts - DC Hobisports tegen Nitro Sportcafé Dokkum.

  Overgangsklasse B
  Vorige speelronde won Hemeco - D'n Beer Rosmalen de topper van Dart Team Venlo. De Brabanders namen daardoor de koppositie over van de Limburgers. Dit weekend staat er voor de kersverse koploper een thuisduel tegen Oranje Bar 2 op de planning en speelt de onttroonde koploper uit tegen Oranjestad United. Ook Café Kafé Doetinchem loert met een achterstand van vier punten nog op plek 1. Zij spelen tegen EDC Team SuperLeague, die in een spannende degradatiestrijd zijn verwikkeld. Zij staan namelijk op een veilige plek 8 met 6 punten, maar ziet Eetcafé Modern (4 punten) en Dorpsherberg No Fear (3 punten) onder hen staan. Voor Eetcafé Modern wacht een duel tegen 't Haspeltje en Dorpsherberg No Fear neemt het op tegen Red Alert Bet Kolen.

  Overgangsklasse C
  Koploper Taveerne liet vorige speelweek verrassend twee punten liggen tegen de hekkensluiter Flora Bar. De voorsprong van de koploper is daardoor geslonken tot twee punten. Zij moeten zich dit weekend zien te revancheren tegen Agnes en Schier Barendrecht. De nummer 2, 8-eraf Amsterdam, speelt daarnaast tegen Flora Bar. Voor Flora Bar zou nog een bonuspunt of -punten tegen een hooggeklasseerde ploeg erg welkom zijn. Zij staan namelijk nog altijd één punt achter 't Pleintje Stampersgat. Zij spelen een uitwedstrijd tegen Café de Stoof. Verder speelt Racketcentrum Terneuzen tegen Makkers van Markzicht en ontmoeten Sonny's Darts en Café de Schot 1 elkaar.

  SuperLeague play-offs
  In de play-offs waarin nieuwe teams zich proberen te plaatsen voor SuperLeague seizoen 2018-2019 zijn we aangekomen bij de laatste poulewedstrijden. Voor de stand van zaken klikt u hier. De poulewinnaars spelen op 19 mei tegen elkaar om te bepalen wie er volgend jaar gaan uitkomen in de SuperLeague.

  Jeugd LaCo poule B

  Als enige poule van de LaCo spelen de spelers van jeugdpoule B komend weekend een wedstrijd. Koploper DVO neemt het op tegen TDV en DBMN speelt tegen KDO.

   

 2. Ranking #8: Wie kronen zich tot rankingkampioen?

  De NDB ranking van seizoen 2017/2018 is bijna ten einde! Nog één rankingtoernooi en dan weten we wie zich het komende jaar rankingkampioen van Nederland mag noemen. Op 22 april vindt die laatste ranking plaats. Sporthal Corlaer in Nijkerk is het strijdtoneel.

  Livestream
  Heb je niet de mogelijkheid langs te komen in Nijkerk? Check dan de finales de livestream op 22 april!
  Link: klik hier.

  De tussenstanden
  Op dit moment is er al een rankingkampioen bekend. Pim van Bijnen is de aspirantenkampioen van dit seizoen. Met nog een ranking te gaan, kan hij niet meer ingehaald worden. Onder andere die voorsprong geeft aan dat hij een meer dan terechte aspirantenkampioen is.

  In de overige competities is het nog niet (definitief) beslist. In de heren A heeft Martijn Kleermaker op dit moment de beste papieren. Hij gaat aan de leiding in het klassement en heeft een voorsprong van 4 punten op Hendrik Tooren, de nummer 2. De heren B-competitie leek al beslist, maar de voorsprong van Jon Wheatman op de concurrentie is het afgelopen rankingtoernooi geslonken tot 5 punten. Kevin Harms hijgt de koploper in de nek. Bij de dames lijkt Sharon Prins de titel niet meer mis te kunnen lopen. Zij gaat het laatste toernooi in met een voorsprong van 10 punten op Anca Zijlstra.

  De juniorencompetitie wordt ontzettend spannend. Maar liefst drie (!) spelers staan op dit moment op een gedeelde eerste plek. Kevin Lasker, Ramon Leferink en Jurjen van der Velde hebben 59 punten. De laatste ranking wordt dus allesbeslissend. Bij de meisjes staat Lerena Rietbergen een straatlengte voor op de concurrentie. Ze heeft 10 punten meer dan haar naaste concurrente, Layla Brussel. Aangezien er (op basis van het deelnemersaantal) in theorie 17 punten per ranking te halen zijn, is zij officieel nog geen kampioen. 

  Tot slot nadert ook de paradartscompetitie zijn climax. Arie van der Rassel en Ricardo Hermans zijn in een strijd verwikkeld om de titel. Hermans heeft op dit moment een voorsprong van één punt op Van der Rassel.

  Inschrijven: 
  Er worden in Hoenderdaal zeven verschillende toernooien georganiseerd:
  - Aspiranten (t/m 13 jaar)
  - Meisjes (t/m 17 jaar)
  - Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
  - Dames
  - Heren B
  - Heren A
  - Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)

  De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven (gratis).
  De paradarters en specials dienen zich voor 11.30 uur in te schrijven (€5,00).
  De dames en heren dienen zich voor 12.30 uur in te schrijven. Heren A en Dames: € 10,- Heren B: €5,-

  Huldiging Nederlandse rankingkampioenen en selectie
  Na afloop worden de Nederlandse rankingkampioenen gehuldigd. De eerste vier spelers van de verschillende rankings ontvangen een beker en prijzengeld. Mochten spelers gelijk eindigen dan wordt het prijzengeld gedeeld.

  Waar in eerdere jaren de benoemingen voor de Nederlandse selectie na afloop van de laatste ranking bekend werden gemaakt, is dat dit jaar niet het geval. Meer info: klik hier.

  Locatie
  Afsluitende NDB Ranking | 22 april 2018 | NDB
  Sporthal Corlaer, Henri Nouwenstraat 4, 3863 HV Nijkerk

 3. Geen benoemingen selectie tijdens laatste ranking

  Tot nu toe was het altijd gebruikelijk om direct na de prijsuitreiking van de laatste ranking en eindranking de voorlopige selectie vanuit de ranking te presenteren en Nederlands team voor het EK Jeugd te benoemen. De NDB heeft besloten dit per direct niet meer te doen.

  Hier zijn verschillende redenen voor. Zo dienen veel spelers de hele dag te wachten op dit moment en kan het voor ongewenste spanningen zorgen. Ook kunnen resultaten tijdens de laatste ranking de benoemingen beïnvloeden en wordt de selectie op een later moment nog uitgebreid. En tevens belangrijk, spelers die zich plaatsen via de ranking dienen de topsportovereenkomst nog te tekenen. 

  Na afloop van de finales worden op 22 april dus alleen de prijzen van het toernooi zelf en de eindranking uitgereikt. 

 4. Besturen bij de NDB: plezier en persoonlijke ontwikkeling

  Dart of sport je regelmatig bij een vereniging, vind je het misschien leuk om meer te doen dan trainen en wedstrijden spelen? Denk dan eens aan het bekleden van een bestuurlijke functie bij de Nederlandse Darts Bond. Wij zijn op zoek naar enthousiaste bestuursleden die met hun kennis en kunde de Nederlandse Darts Bond willen komen versterken.

  Ben jij of ken jij iemand die veel passie heeft voor darts met specifieke en aantoonbare expertise en ervaring op het bestuurlijke vlak? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina en zie welke mooie posities er binnen ons bestuur vrij zijn. Een bestuursfunctie bij de NDB is leuk, leerzaam en biedt kans om ervaring op te doen en je eigen netwerk uit te breiden!

  Lijkt een functie in een verenigingsbestuur je leuk, maar denk jij ook dat je te weinig kennis of vaardigheden in huis hebt? Laat je daar niet door weerhouden, maar informeer gewoon eens vrijblijvend wat er mogelijk is.

 5. PDC ondersteunt Fonds Gehandicaptensport en para-darts met een donatie bij iedere 180-er

  Op woensdag 18 en donderdag 19 april vindt de Premier League Darts plaats in Rotterdam Ahoy. Naast de Nederlandse toppers Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld is de absolute wereldtop twee avonden live te bewonderen. Fonds Gehandicaptensport is als goede doel gekoppeld aan beide edities. Om para-darts in Nederland te ondersteunen, doneert de internationale dartsorganisatie PDC € 180,- aan het Fonds bij elke 180-er die wordt gegooid.

  Een deel van de bijdrage van de PDC zal Fonds Gehandicaptensport gebruiken om in samenwerking met de Nederlandse Darts Bond para-darts in Nederland te ondersteunen, zodat meer mensen met een handicap de mogelijkheid krijgen om te starten met deze sport. De sport is zowel toegankelijk voor mensen met een lichamelijke als een verstandelijke handicap.

  “Wij zijn de PDC dankbaar voor deze waardevolle geste”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Uiteraard hopen wij dat de darters tijdens de Premier League Darts in goede vorm verkeren en dat er vele 180-ers gegooid worden. Met als doel een mooie bijdrage voor de ondersteuning van para-darts in Nederland. Het feit dat ook Ahoy en RTL7 bereid zijn om mee te werken om aandacht te vragen voor para-darts en de gehandicaptensport, maakt mij extra dankbaar!”

  Bron: Persbericht Fonds Gehandicaptensport

 6. Aileen de Graaf oppermachtig in Duitsland

  Aileen de Graaf heeft dit weekend zowel de BULL's German Open als de BULL's Darts Masters 2018 op haar naam geschreven. Ook Cliff Ruiter, Jack Spaanderman en Jurjen van der Velde wisten te winnen in Duitsland. De Nederlandse Darts Bond feliciteert deze darters met hun mooie overwinningen. 

  Bulls German Open
  Vele Nederlanders wisten tijdens het singletoernooi op zaterdag door te dringen tot de finales. Cliff Ruiter wist het paradartstoernooi te winnen door Jackie Goethals met 3-1 te verslaan. Arie van der Rassel en Jack Spaanderman bereikten de halve finales. Bij de senioren bereikte Derk Telnekes de finale. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in Scott Mitchell. Bij de dames wist Aileen de Graaf te winnen van o.a. Anca Zijlstra, Sharon Prins en in de finale van Deta Hedman. In het juniorentoernooi was er een Nederlandse finale die ging tussen Danny de Graaf en Jurjen van der Velde. Laatsgenoemde was zeer overtuigend en won de strijd met 5-0. Bij de meisjes gingen Layla Brussel en Leren Rietbergen beide in de halve finales onderuit. Winnares werd Katie Sheldon.

  Kwartfinale meisjes
  Christina Schuler - Kyana Frauenfelder 3-1
  Nicole Bouraba - Layla Brussel 0-3
  Lerena Rietbergen - Alicia Becker 3-1
  Cheyenne Doddema - Katie Sheldon 1-3

  Halve finale meisjes
  Christina Schuler - Layla Brussel 3-2
  Lerena Rietbergen - Katie Sheldon 2-3

  Finale meisjes
  Christina Schuler - Katie Sheldon 3-4

  Kwartfinale junioren
  Rene Molendijk - Pim van Bijnen 2-4
  Danny de Graaf - Owen Roelofs 4-0
  Ron Leon Kolberg - Keanu van Velzen 1-4
  Jurjen van der Velde - Nico Blum 4-2

  Halve finale junioren
  Pim van Bijnen - Danny de Graaf 0-4
  Keanu van Velzen - Jurjen van der Velde 1-4

  Finale junioren
  Danny de Graaf  - Jurjen van der Velde 0-5

  Kwartfinale dames
  Deta Hedman - Tricia Wright 4-2
  Fallon Sherrock - Veronika Ihasz 3-4
  Aileen de Graaf - Anca Zijlstra 4-2
  Marjolein Noijens - Sharon Prins 1-4

  Halve finale dames
  Deta Hedman - Veronika Ihasz 4-3
  Aileen de Graaf - Sharon Prins 4-2

  Finale dames
  Aileen de Graaf - Deta Hedman 5-1

  Laatste 16 heren
  Mark Mcgeeney - Darius Labanauskas 4-3
  Justin van Tergouw - Lars Helsinghof 2-4
  Tonny Veenhof - Derk Telnekes 2-4
  Bjorn Hartman - Martijn Kleermaker 3-4
  Scott Mitchell - Michael Busschner 4-3
  Derek Cunningham - Willem Mandigers 4-1
  Jim Williams - Chris Landman 2-4
  Gary Robson - Maikel Verberk 4-3

  Kwartfinale heren
  Mark Mcgeeney - Lars Helsinghof 5-2
  Derk Telnekes - Martijn Kleermaker 5-0
  Scott Mitchell - Derek Cunningham 5-3
  Chris Landman - Gary Robson 5-1

  Halve finale heren
  Mark Mcgeeney - Derk Telnekes 3-5
  Scott Mitchell - Chris Landman 5-4

  Finale heren
  Derk Telnekes - Scott Mitchell 5-6

  Bulls Darts Masters

  Op zondag ging de winst dus opnieuw naar Aileen de Graaf. Dit keer was ze te sterk voor Vivien Czipo. Bij de heren ging de winst naar Scott Baker. Bij de paradarters ging de overwinning naar Jack Spaanderman.

  Kwartfinale heren
  Darius Labanauskas - Dave Parletti 5-4
  Richard Veenstra - Michael Unterbuchner 2-5
  Scott Baker - Andreas Harrysson 5-0
  Jim Williams - Wesley Harms 3-5

  Halve finale heren
  Darius Labanauskas - Michael Unterbuchner 2-5
  Scott Baker - Wesley Harms 5-1

  Finale heren
  Michael Unterbuchner - Scott Baker 1-6

  Kwartfinale dames
  Paula Jacklin - Deta Hedman4-0
  Vivian Czipo - Vicky Pruim 4-1
  Aileen de Graaf - Anca Zijlstra 4-2
  Sharon Boxem-Prins - Roz Bulmer 4-0 

  Halve finale dames
  Paula Jacklin - Vivien Czipo 3-4
  Aileen de Graaf - Sharon Boxem-Prins 4-2

  Finale dames
  Vivien Czipo - Aileen de Graaf 3-5 

 7. Edities Premier League Darts in Rotterdam in teken van Fonds Gehandicaptensport en para-darts
  Op woensdag 18 en donderdag 19 april vindt de Premier League Darts plaats in Rotterdam Ahoy. Naast de Nederlandse toppers Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld is de absolute wereldtop twee avonden live te bewonderen. De internationale dartsorganisatie PDC heeft de exposurerechten tijdens de edities in Ahoy geschonken aan Fonds Gehandicaptensport. Samen met de PDC vraagt het Fonds aandacht voor de gehandicaptensport en voor het para-darts programma van de Nederlandse Darts Bond in het bijzonder.

  De dartsport voor mensen met een handicap is in de afgelopen jaren in Nederland flink gegroeid. De sport is zowel toegankelijk voor mensen met een lichamelijke als een verstandelijke handicap. Om meer mensen met een handicap de gelegenheid te bieden om te starten met para-darts, zal Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met de Nederlandse Darts Bond para-darts in Nederland ondersteunen. 

   “Wij zijn bijzonder vereerd dat wij samen met de PDC aandacht mogen vragen voor para-darts tijdens de Premier League Darts in Rotterdam”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Fantastisch om in een uitverkocht Ahoy, twee avonden achter elkaar, bekendheid te geven aan para-darts en samen met de dartliefhebbers deze sport voor mensen met een handicap te ondersteunen”

  Bron: Persbericht Fonds Gehandicaptensport
 8. Kyana Frauenfelder op Open Duitsland 2016

  De BULL's German Open en BULL's Darts Masters 2018 worden komend weekend gespeeld. De loting voor het toernooi is inmiddels verricht.

  956 spelers verschijnen zaterdag in de verschillende categorieën aan de oche, onder wie 183 Nederlandse heren, 29 Nederlandse dames, 39 Nederlandse jongens en 8 Nederlandse meisjes. Op zondag gaan 142 Nederlandse heren en 29 Nederlandse dames in het totale deelnemersveld van 616 strijden voor de titel. Daarnaast zijn er nog 25 koppels van Nederlandse bodem die op vrijdag meedoen aan het opwarmtoernooi.

  German Open
  Warming-up: LOTING
  Herensingles: LOTING
  Damessingles: LOTING
  Jongenssingles: LOTING
  Meisjessingles: LOTING

  German Masters
  Herensingles: LOTING
  Damessingles: LOTING

  Wunderland Kalkar is dit jaar het strijdtoneel voor de twee toernooien. De afgelopen jaren werd het toernooi in Bochum gespeeld.
  Meer informatie? Kijk op de website.

 9. Foto: Evert Zomer

  Altijd al eens een dartstoernooi willen winnen? Dit is je kans! Op zondag 29 april organiseert van Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de Friese Darts Bond een nieuwe editie van de Amateur en Jeugd Trofee in het stadion van voetbalclub SC Heerenveen.

  De Amateur en Jeugd Trofee is een speciaal toernooi voor alle amateurdarters, lagere divisiespelers, recreanten en jeugddarters in Nederland. Alle topspelers zijn dus uitgesloten van deelname en bij de jongens worden zij gesplitst. En ook al verlies je je eerste wedstrijd, je speelt hoe dan ook meerdere wedstrijden!

  Voor de allerkleinste (tot en met 8 jaar) zal er tijdens deze dag een speciale clinic zijn met verschillende leuke spelletjes. Heb je nog nooit gedart? Geen probleem! We gaan het je op een hele leuke en speelse manier leren.

  Daarnaast is de deelname voor jeugdspelers volledig gratis en senioren betalen slechts €5,- voor deze onvergetelijke dag! Met je deelname maak je automatisch kans op prachtige prijzen tijdens onze grote loterij!

  In welke categorie kan ik meedoen?
  De Amateur en Jeugd Trofee telt zeven categorieën. Zoals altijd worden topspelers van de senioren uitgesloten voor dit toernooi. Bij de jeugd mag wel iedereen meedoen, al worden daar toernooien opgezet op basis van niveau.

  De categorieën tijdens Amateur en Jeugd Trofee:
  - Senioren (heren en dames bij elkaar)
  - Jongens gevorderd
  - Jongens beginnend
  - Meisjes
  - Mini's (jeugd tot en met 8 jaar)
  - Paradarters
  - Specials

  Senioren
  Onderstaande spelers kunnen niet deelnemen aan de Amateur en Jeugd Trofee:
  - Spelers die spelen in de eerste- of eredivisie van een bij de NDB aangesloten lidorganisatie.
  - Spelers die spelen in de eerste- of eredivisie van een andere dartsorganisatie. Uitzondering: als deze divisie tevens de allerlaagste is van de dartsorganisatie.
  - Spelers die uitkomen in de LaCo senioren of SuperLeague.
  - Spelers die in de top 10 van de NDB Heren A-ranking staan.

  Jongens beginnend/gevorderd
  Om het toernooi voor beginnende jongens zo spannend mogelijk te maken, is er een apart toernooi voor gevorderde jongens. Wanneer je aan één van de onderstaande eisen voldoet, dien je mee te doen aan het toernooi voor gevorderden:
  - Geëindigd in de top 20 van de NDB ranking bij de junioren in seizoen 2017-2018 voorafgaande aan de Amateur & Jeugd Trofee.
  - Gespeeld in de ere- of eerste divisie bij een dartsorganisatie.
  - Gespeeld in de SuperLeague of LaCo senioren in seizoen 2017-2018. 
  - Gespeeld in de jeugd LaCo als je 14 jaar of ouder bent.

  Paradarters en Specials
  Er zal een toernooi zijn voor paradarters en voor de specials. Met paradarters worden hier de spelers bedoeld die onder het internationale WDDA reglement vallen. De specials is de verzamelnaam voor de overige darters met een beperking. Iedereen is welkom en kan deelnemen!

  Hoe kan ik me inschrijven?
  Inschrijven kan via deze link.

  Hoe laat starten de toernooien?
  De verschillende toernooien zullen rond 11:30 uur beginnen. Je kan al vanaf 09:30 uur de zaal binnen.

  Waar vindt het toernooi plaats?
  Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.
  Abe Lenstra Boulevard 19
  8448 JA Heerenveen

  Hieronder nogmaals enkele belangrijke punten:
  - Alle amateur spelers, lagere divisiedarters, recreanten en jeugdspelers zijn van harte welkom!
  - Alle jeugd en mindervaliden kunnen gratis deelnemen aan de Amateur & Jeugd Trofee.
  - Senioren (18 jaar of ouder) betalen €5,- inschrijfgeld.
  - Er is geen kledingvoorschrift.
  - De verschillende toernooien beginnen rond 11:30 uur.

  Hopelijk tot 29 april in het stadion van SC Heerenveen!

 10. Foto: NDBdarts

  De Bijzondere Algemene Ledenvergadering op 8 april jl. heeft zowel een nieuw bestuur als adviescommissie benoemd. Voor deze vergadering waren alle aangesloten lidorganisaties uitgenodigd, de volgende waren aanwezig: DORA, WBDF, DBMN, RDB, DVO, DVS, DBA, DONHN, DVK, FDB, BDC, PDB, KDO, DOT, en RDO.

  Frances van Kooten (DBMN) is benoemd tot voorzitter, Theo van Hezik (BDC) en Ingko Mulders (DVO) als bestuursleden. Tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering zal voorgesteld worden om Theo te benoemen tot penningmeester en Ingko als secretaris. De benoemde adviescommissie bestaat uit Harriette van de Wakker (KDO), Patrick Stolk (RDO) en Wilco van Luttikhuizen (DVS). Tijdens de BALV zijn de notulen vastgesteld van de BALV op 3 maart jl. Deze notulen worden later deze week gepubliceerd onder de officiële stukken (klik hier) op onze website. 

  Dit nieuwe bestuur gaat in samenwerking met de adviescommissie onder andere aan de slag om voor de langere termijn nieuwe bestuursleden te werven en hen te voorzien van een uitgebreid advies. Het complete voorstel van de commissie, inclusief richtlijnen voor de adviescommissie en de opdracht aan het bestuur kunt u hier vinden. 

  Het bestuur zal samen met de adviescommissie en het bondskantoor de lidorganisaties, vrijwilligers en leden in de komende periode zo goed mogelijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Er is reeds een brief aan de BDO, WDF en alle aangesloten landen verstuurd (klik hier) om ook hen te informeren. 

  De Nederlandse Darts Bond feliciteert Frances, Theo, Ingko, Harriette, Patrick en Wilco met hun benoeming en kijkt met plezier en vertrouwen uit naar de samenwerking en de toekomst!

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.