NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. Verslag SuperLeague speelweek 1

  Afgelopen zaterdag ging de SuperLeague van start. Hieronder vindt u een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

  Hoofdklasse
  Regerend kampioen Oranje Bar is het seizoen goed begonnen door met 8-2 te winnen van Café Kafé, dat nieuw is in de hoofdklasse. Twenty Six uit Urk en Racketcentrum Terneuzen debuteerden ook in de hoofdklasse. Twenty Six liet er geen gras over groeien en won met maarliefst 10-0. Bosgenoegen won knap met 6-4 van de nummer twee van vorig jaar: Winsum uit Sneek. Jelko Zwart gooide namens Winsum nog wel een knappe 167-finish. De Fanatics zegevierden met 7-3 tegen Xtreme Sports en tenslotte speelden H&S de Zwaantjes en DKE RW Repair gelijk. DKE stond met 5-3 voor, maar zag Willem Mandigers uiteindelijk gelijk maken via een solowinst op Jeffrey de Zwaan.

  Overgangsklasse A
  De Moriaan uit Kampen is zijn SuperLeague avontuur prachtig begonnen. De debutant versloeg Café op de Hoek met 6-4. Patrick Peters wist het beslissende punt binnen te halen door in de solo te winnen van Nederlands selectiespeler Hendrik Tooren. De Dissel won met 7-3 bij SLT de Planeet. Arjan Konterman was namens de Dissel goed op dreef met mooie finishes van 128, 130 en 157. De Makkers van Wilma wonnen met 7-3 van Toornsmit en Status Bar en Kremer speelden 5-5. Christian Kist (Kremer) wist een punt te redden door Danny Holt in de solo te verslaan.

  Overgangsklasse B
  In deze klasse eindigden drie van de vijf wedstrijden in een gelijkspel. De nummers twee en drie van vorig jaar, Hemeco en Dart Team Venlo, hielden elkaar in evenwicht. Luc Peters redde een punt voor DTV door Toon Greebe te kloppen. Red Alert stond met 5-2 voor tegen 't Pleintje, maar zag de mannen uit Stampersgat langszij komen door een gewonnen solopartij van Dennie de Jong ten koste van Joppe Bakens. Het derde gelijkspel werd genoteerd in Brunssum waar Nouveau en Oranjestad elkaar ontmoetten. Lars Ries (Nouveau) wist de beslissende solo te winnen van Adri Smans. Ruime overwinningen waren er voor Vrijbuiter ten koste van FF naar Steef (8-2) en 't Haspeltje ten koste van de Dorpsherberg (9-1).

  Overgangsklasse C
  Agnes & Schier won met 6-4 van Sonny's Darts. Danny van Trijp was de man in vorm met een beslissende solozege, een 135-finish en een schitterende 170-finish! 8-eraf Amsterdam, de nummer twee van vorig seizoen is de competitie gestart met een 7-3 zege bij Flora Bar. Team Prima Darts won van DV Double Bull Spakenburg met 9-1 en Café Merwehof versloeg de Wyck met 7-3. Tenslotte was Dartshop Leiden te sterk voor Café de Schot: 7-3. 

  Voor alle uitslagen, standen en statistieken klik u hier. De volgende speelronde wordt op 13 oktober gespeeld.

 2. Foto: R.G. van Stipriaan

  In Health Center Hoenderdaal in Driebergen vond vandaag de eerste NDB Ranking van het seizoen 2018-2019 plaats. Vele darters waren aanwezig om een gooi te doen naar de eerste NDB Rankingtitels. In totaal waren er 633 deelnemers verdeeld over 194 heren A, 190 heren B, 91 dames, 81 junioren, 23 aspiranten, 20 meisjes, 25 paradarters en 9 specials. Aileen de Graaf (Dames), Michael Busscher (Heren A), Lorenzo Pronk (Heren B), Michel van Velzen (Paradarts) en Menno Lamers (Specials) wisten de titels op hun naam te schrijven en staan daarmee automatisch bovenaan op de verschillende NDB Rankings. Bij de jeugd ging de winst naar Lerena Rietbergen bij de meisjes, Jurjen van der Velde bij de junioren en Pim van Bijnen bij de aspiranten. Klik hier voor een verslag van de jeugd. 

  Aileen de Graaf was in de finale duidelijk het sterkste. Ondanks dat ze eerste leg verloor versloeg ze Sharon Prins met 5-1. De eerste NDB Rankingtitel bij de heren A is gegaan naar Michael Busscher. Hij was in een spannende finale met 2-1 in sets te sterk voor Martijn Kleermaker. De eerste set in de eindstrijd ging met 3-2 naar Busscher waarna Kleermaker met 3-1 de tweede set naar zich toe trok. In de beslissende laatste set kwam het aan op een laatste leg waarin Busscher het sterkste bleek. Bij de heren B was Lorenzo Pronk de eerste winnaar van dit seizoen. Hij versloeg Mike Everts met 4-1.

  Bij de paradarters is de eerste NDB Rankingtitel gewonnen door Michel van Velzen die in de finale Jack Spaanderman met 3-2 versloeg. Eerder op de dag wist hij al te winnen van Marja van Leeuwen (3-0), Harm Mellies (3-0), Kees van Wielink (3-0) en Cliff Ruiter (3-1). Bij de specials ging de winst naar Menno Lamers. Hij was met 4-2 Aant Jager de baas. 

  Wij feliciteren Aileen, Michael, Lorenzo, Michel en Menno met hun titels!

  Alle uitslagen:

  Heren A
  Heren B
  Dames
  Meisjes
  Meisjes verliezersronde
  Aspiranten
  Aspiranten verliezersronde
  Junioren
  Junioren verliezersronde
  Paradarters
  Paradarters verliezersronde
  Specials
  Specials verliezersronde

 3. Foto: R.G. van Stipriaan

  In Health Center Hoenderdaal in Driebergen vond vandaag de eerste NDB Ranking van het seizoen 2018-2019 plaats. Met maar liefst 125 jeugddarters aan de oche was het gezellig druk in de mooie hal. In totaal waren er 20 meisjes, 21 aspiranten en 84 junioren. 

  De eerste titels zijn gewonnen door de Rankingkampioenen van het seizoen 2017-2018; Lerena Rietbergen bij de meisjes, Jurjen van der Velde bij de junioren en Pim van Bijnen bij de aspiranten.

  Ondanks een achterstand wist Lerena wel de finale in haar voordeel te beslissen. Ze won van Rosanne van der Velde met 3-2. Jurjen van der Velde was overtuigend te sterk voor Gideon Regterschot. De regerend Europees kampioen wist te winnen met 4-0. Bij de aspiranten leek Massimo Balsamo op de winst af te stevenen. Ondanks een 2-0 voorsprong was het toch Pim van Bijnen die de strijd met 3-2 in zijn voordeel besliste. 

  Wij feliciteren Lerena, Jurjen en Pim!

  Hieronder alle uitslagen:

  Meisjes kwartfinale
  Layla Brussel 0-3 Lerena Rietbergen
  Joëlla Verhagen 3-2 Romy Vermeulen
  Kyana Frauenfelder 0-3 Rosanne van der Velde
  Britt van Schijndel 0-3 Cheyenne Doddema

  Meisjes halve finale
  Lerena Rietbergen 3-0 Joëlla Verhagen
  Rosanne van der Velde 3-1 Cheyenne Doddema

  Meisjes finale
  Lerena Rietbergen 3-2 Rosanne van der Velden

  Junioren laatste 16
  Sam Groot Roessink 1-3 Gideon Regterschot
  Thomas Vrieswijk 2-3 Arcangelo Tardio
  Luke van der Kwast 3-2 Lesly Tessin
  Danny de Graaf 3-1 Sytze Terpstra
  Angelo Balsamo 1-3 Danny Jansen
  Justin Dekker 3-1 Winston van de Graaf
  Jurjen van der Valde 3-0 Raoul de Vries
  Kevin Lasker 3-1 Owen Roelofs

  Junioren kwartfinale
  Gideon Regterschot 3-0 Arcangelo Tardio
  Luke van der Kwast 3-2 Danny de Graaf
  Danny Jansen 3-1 Justin Dekker
  Jurjen van der Velde 3-2 Kevin Lasker

  Junioren halve finale
  Gideon Regterschot 3-2 Luke van der Kwast
  Danny Jansen 0-3 Jurjen van der Velde

  Junioren finale
  Gideon Regterschot 0-4 Jurjen van der Velde

  Aspiranten kwartfinale
  Pim van Bijnen 3-0 Bert Neggers
  Martijn Saes 3-2 Dylan van Lierop
  Cédric Saes 0-3 Karsten Boelens
  Lorenzo Broks 2-3 Massimo Balsamo

  Aspiranten halve finale
  Pim van Bijnen 3-1 Martijn Saes
  Karsten Boelens 1-3 Massimo Balsamo

  Aspiranten finale
  Pim van Bijnen 3-2 Massimo Balsamo

 4. Foto: NDB/ Hans Willink

  We gaan dit seizoen voor het eerst alle finales van het NDB Ranking seizoen 2018-2019 live streamen op onze NDB YouTube pagina, waar we ook alle finales vervolgens los op zetten zodat ook iedereen ze terug kan kijken. De NDB wil hier in investeren om onze spelers meer publiciteit te geven en om onze sport en het NDB Ranking seizoen te promoten. 

  NU LIVE: KLIK HIER.

  Paradarters en Specials:
  Het is praktisch nog te bewerkelijk om de paradarts en specials finales ook live te streamen. Speciaal van deze toernooien wordt een videoverslag gemaakt wat ook terug te zien zal zijn op de NDB YouTube pagina. 

  Zeg het voort en DEEL het met je team, achterban en thuisblijvers. We willen zoveel mogelijk kijkers laten meegenieten van de verschillende finales.  

  Hou Facebook en de website van de NDB in de gaten voor meer info over de stream.

 5. Start NDB Rankingseizoen 2018-2019!

  Aanstaande zondag 16 september zal het NDB Rankingseizoen 2018-2019 van start gaan tijdens de 'Open Midden Nederland'. De Darts Bond Midden Nederland gaat er samen met de NDB voor zorgen dat het weer een hele leuke, gezellige en sportieve dag gaat worden. Er zal gedart gaan worden in het bekende Health Center Hoenderdaal in Driebergen. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op de eerste NDB Ranking van dit seizoen.

  Belangrijke mededeling:
  Zoals altijd op het eerste toernooi van het NDB Rankingcircuit is er weer een legitimatiecontrole. Zorg dus dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Dit geldt voor iedereen met uitzondering van de Heren B, de aspiranten en de meisjes onder de 14 jaar.

  Het nieuwe NDB Rankingreglement is hier te vinden. Wil je meer weten over de regels omtrent de NDB Ranking, dan verwijzen we je naar de NDB Ranking pagina. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie en wijzigingen t.o.v. het vorige seizoen.

  Inschrijven
  Er worden in Driebergen acht verschillende toernooien georganiseerd:
  - Aspiranten (t/m 13 jaar)
  - Meisjes (t/m 17 jaar)
  - Junioren (Jongens van 14 t/m 17 jaar)
  - Dames
  - Heren B
  - Heren A
  - Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
  - Specials (spelers met een andersoortige beperking)

  Voor de heren A en de dames is deelname alleen mogelijk indien men van te voren online heeft ingeschreven. Meer informatie daarover vindt u in dit bericht.

  Voor de overige categorieën kan inschrijven alleen ter plaatse in de locatie. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven en dit is geheel gratis. De paradarters en specials kunnen inschrijven tot 11:30 uur en ook deze categorie is gratis tijdens de Open Midden Nederland. De heren B dienen zich voor 12:30 uur in te schrijven en dit kost €5,-. De senioren toernooien beginnen rond 13:00 uur. De zaal gaat open om 10:00 uur.

  Ranking punten voor specials
  Voor het eerst zal er ook een aparte ranking worden bijgehouden voor de specials. Via deze eindranking zijn mooie bekers te verdienen en de winnaar gaat er met twee VIP tickets voor de Dutch Open vandoor!

  Heren A of Heren B?
  Aan het begin van dit rankingseizoen leggen we u graag nogmaals het verschil uit tussen categorie Heren A en Heren B. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters, en het dus voor iedereen leuker te maken, zal er tijdens de NDB Rankings onderscheid worden gemaakt tussen gevorderden en amateurs. Beide categorieën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie best of 7 worden gespeeld en speelt men in de heren B categorie altijd meerdere wedstrijden. Niet alle spelers kunnen meedoen aan de heren B categorie. De criteria vindt u op de NDB Rankingpagina. De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn!

  Niet schrijven betekent zwarte lijst en geen rankingpunten!
  Indien men een knock-out wedstrijd verliest dient men tijdens de volgende wedstrijd op de betreffende baan te schrijven. Wanneer er een speler/speelster ontbreekt als schrijver op een wedstrijdbaan dient dit gemeld te worden bij de wedstrijdtafel. De naam van de betreffende schrijver wordt één maal omgeroepen. Als na 3 minuten, na controle van de toernooicommissie, de ontbrekende schrijver nog steeds niet bij de wedstrijdbaan is verschenen, wordt de naam van de betreffende persoon genoteerd. Een lijst van deze personen is in beheer van de NDB en een persoon blijft twee jaar op de lijst staan. De lijst is ook te vinden op onze NDB Rankingpagina. Als een persoon die op de lijst staat binnen deze twee jaar wederom niet schrijft, volgt een uitsluiting voor de komende vijf NDB Rankingtoernooien. Na de twee jaar of na een schorsing begint de betreffende speler met een schone lei.
  Nieuw voor dit seizoen: Tevens ontvangt deze speler geen prijzengeld en geen ranking punten.

  Spelformat
  Ook toernooi technisch zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo spelen de heren A dit seizoen in de kwart- en halve finale best of 9. De dames spelen in de kwart- en halve finale best of 7 en de finale zal voortaan gaan over een best of 9.
  Bij de heren B wordt er tot en met 64 inschrijvingen in poules gespeeld. Bij meer dan 64 spelers wordt het Knock-out met verliezersronde. 
  Bij de paradarters wordt er tot en met 24 inschrijvingen in poules gespeeld. Bij meer dan 24 spelers wordt het Knock-out met verliezersronde.

  De NDB en de DBMN nodigen iedereen van harte uit en wensen alle deelnemers ontzettend veel succes en plezier tijdens de 'Open Midden Nederland'. Laten we er een sportief, gezellig en spannend seizoen van maken!

  Locatie:
  Healt Center Hoenderdaal
  Hoendersteeg 7
  3972 NA Driebergen-Rijsenburg

 6. Foto: Evert Zomer

  Aanstaande zondag begint het NDB Rankingcircuit 2018-2019. Dit betekent dat het selectiebeleid voor aankomend seizoen (en dus bepalend voor de selecties 2019-2020) ook bekend is. 

  De selectiereglementen voor jeugd, dames en heren (klik hier en hier) blijven ongewijzigd. Het selectiereglement voor de paradarters wordt momenteel nog besproken omdat deze doelgroep en het circuit nog volop in ontwikkeling is. Dit reglement wordt wellicht nog aangepast en opnieuw vastgesteld. 

  Jaarlijks organiseert de NDB een kwalificatietoernooi voor de dames, heren en jeugdselecties. Een verandering ten opzichte van afgelopen seizoen is het uitnodigen van selectiespelers die zich niet opnieuw hebben geplaatst voor de selectie. Tevens worden jeugdspelers die voor 1 september 2019 18 jaar zijn en in de top 8 junioren of top 4 meisjes eindigen, toegevoegd aan het kwalificatietoernooi voor de senioren.

  Meer informatie over het kwalificatietoernooi is hier te vinden.

 7. Voorzitterschap NDB

  Op 4 september jl. hebben de overige bestuursleden en de adviescommissie gezamenlijk en unaniem hun vertrouwen uitgesproken in Frances van Kooten om door te gaan als voorzitter van de NDB. Tijdens de najaars ALV van de NDB zal dan ook aan de lidorganisaties gevraagd gaan worden om Frances van Kooten aan te houden als voorzitter van de NDB.  

  Het bestuur en de adviescommissie van de NDB hebben deze brief verstuurd aan alle aangesloten lidorganisaties.
  Meer informatie over de organisatie van de NDB is hier te vinden.
  Meer informatie over de totstandkoming van het huidige bestuur is hier te vinden.
  Ook interesse in een bestuursfunctie? Check onze vacatures hier!

 8. NDB Rankingseizoen 2018-2019!

  In dit eerder verschenen nieuwsberichtis de planning gecommuniceerd van het NDB Rankingseizoen 2018-2019. Volgende week zondag 16 september trappen we af in Driebergen-Rijsenburg waar de DBMN en de NDB de eerste ranking organiseren. Voor alle locaties kunt u terecht op onze NDB Rankingpagina

  Online inschrijving voor Heren A en Dames
  Tijdens het aankomende seizoen kunnen de heren A en dames niet meer inschrijven in de locatie, maar alleen nog via een online voor-inschrijving. Dit geeft de NDB de mogelijkheid om de loting en de tijdsplanning vooraf te maken en het toernooi strakker te laten verlopen. De spelers ontvangen op de dag zelf een spelerskaart met hun tijden erop zodat ze precies weten wanneer ze in actie moeten komen. Een gevolg is wel dat de dames net als de heren A altijd in knock-out spelen. De NDB heeft voorafgaand aan dit besluit input gevraagd aan de dames, waaruit bleek dat het merendeel hier voorstander van was. Morgen zal de inschrijving openen. Hoe het inschrijven en de betaling precies in zijn werk gaat, zal via deze website worden uitgelegd. De wijze van inschrijving voor de overige categorieën blijft hetzelfde.   

  Voor wie?
  Zoals gebruikelijk worden er weer toernooien georganiseerd voor verschillende categorieën. Zo spelen de heren twee verschillende toernooien (heren A en heren B, afhankelijk van niveau) en komen de categorieën dames, junioren, meisjes, aspiranten, paradarts en specials (zie onder) ook weer in actie. Om deel te nemen aan de NDB rankings hoeft je geen lid te zijn van een aangesloten lidorganisatie van de NDB. Als je in aanmerking wil komen voor Rankingpunten voor heren A, dames of jeugd, dan dien je wel lid te zijn en zal men een NDB nummer moeten aanvragen. Dit kan bij de wedstrijdtafel op het evenement. Een nummer kan alleen aangevraagd worden als je het lidnummer van de eigen lidorganisatie bij de hand hebt.

  Een uitzondering op het bovenstaande zijn heren B spelers en paradarters. Zij hoeven geen lid te zijn van een aangesloten lidorganisatie van de NDB om een NDB-nummer aan te vragen. Met dit NDB nummer kan men alleen punten verdienen voor de ranking van de heren B of het paradarts, niet voor de ranking van de heren A.

  Als men wil deelnemen aan het NDB Ranking Circuit kan dat alleen als de speler gerechtigd is om voor de Nederlands selectie uit te kunnen komen en dus in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit. Bovenstaande geldt niet voor deelnemers aan de Heren B ranking, wel voor alle overige categorieën. Tevens mogen spelers niet in het bezit zijn van een PDC tourcard.

  Paradarts & Specials
  Uiteraard verwelkomt de NDB de paradarters en specials ook weer tijdens het nieuwe rankingseizoen. Tijdens iedere ranking zal er een toernooi zijn voor de paradarters. Voor de specials is er in ieder geval een toernooi op de Open Midden Nederland (16 september 2018), De Open Fries (2 december 2018), het NK Darts (16 december 2018), de Open Stedendriehoek (24 februari 2019) en de afsluitende NDB Ranking (28 april 2019). Als er meer toernooien worden toegevoegd, dan wordt dat via deze website gecommuniceerd.

  Rankingreglement
  Het nieuwe NDB Rankingreglement komt volgende week online. Alle zaken die veranderd zijn worden dan nog even duidelijk aangestipt.

  Heb je vragen over het NDB Rankingcircuit en worden deze niet beantwoordt op onze rankingpagina? Neem dan contact op met de NDB via info [AT] ndbdarts [DOT] nl.

 9. SuperLeague van start!

  Morgen gaat het nieuwe seizoen van de SuperLeague van start. Gaat het Oranje Bar lukken om titel nummer acht binnen te slepen in de hoofdklasse? En wie gaan er dit jaar promoveren vanuit de overgangsklassen? We gaat het zien in de 18 speelweken die gaan volgen.

  Hoofdklasse
  Oranje Bar opent zijn jacht op een nieuwe titel met een uitwedstrijd tegen Café Kafé dat nieuw is in de hoofdklasse. Zij promoveerde vorig jaar na een bloedstollende laatste speeldag. De nummer twee van vorig seizoen Team Winsum Sneek, start met een thuiswedstrijd tegen Bosgenoegen dat vorig jaar derde werd. Op Urk staat een wedstrijd op het programma tussen twee teams die vorig jaar promoveerden. Twenty Six ontvangt Racketcentrum Terneuzen. H&S de Zwaantjes krijgt DKE RW Repair op bezoek en de Fanatics reizen af naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Xtreme Sports.

  Overgangsklasse A
  De Moriaan uit Kampen debuteert in de SuperLeague. Zij wisten zich te plaatsen via de play-offs en starten hun SuperLeague avontuur met een thuiswedstrijd tegen Café de Hoek. Café Kremer, de nummer twee van vorig seizoen, start met een uitwedstrijd tegen Status Bar. De Makkers van Wilma krijgen Toornsmit op bezoek en de Dissel speelt uit tegen SLT de Planeet (vorig jaar Hobisports).

  Overgangsklasse B
  Hemeco d’n Beer liep vorig seizoen promotie mis op de laatste speeldag. Zij zullen gebrand zijn op de titel en ze beginnen met een uitwedstrijd tegen Dart Team Venlo, de nummer drie van vorig seizoen. Nieuw in deze klasse zijn Dartscafé Nouveau uit Brunssum en FF naar Steef uit Hummelo. Nouveau speelt zijn eerste wedstrijd thuis tegen Oranjestad. En FF naar Steef mag op bezoek bij Vrijbuiter (voorheen Eetcafé Modern). De Dorpsherberg ontmoet ’t Haspeltje en tenslotte gaat Red Alert een uitwedstrijd spelen tegen Red Alert Bet Kolen.

  Overgangsklasse C
  Ook in deze klasse twee nieuwe gezichten: DV Double Bull uit Spakenburg en Dartshop Leiden. Double Bull speelt zijn eerste officiële SuperLeague wedstrijd uit tegen Prima Darts, dat vorig jaar degradeerde uit de hoofdklasse. Dartshop Leiden gaat op bezoek bij Café de Schot. Sonny’s Darts gaat spelen tegen Agnes & Schier en Café de Wyck (voorheen Taveerne) neemt het op tegen Café Merwehof (voorheen Café de Stoof). Tenslotte neemt 8-eraf Amsterdam, vorig jaar net geen kampioen, het op tegen de Flora Bar.

  Voor het complete programma klikt u hier. De NDB wenst alle teams een succesvol en bovenal sportief seizoen toe!

 10. Foto via Hans Willink

  De WDF Europe Cup bestaat sinds 1978 en werd voor het eerst in Denemarken georganiseerd. Eerst alleen voor de heren, vanaf 1982 mochten de dames ook in actie komen.

  In 2004 (Finland) werd het herenteam bestaande uit Vincent van der Voort, Dick van Dijk, Mario Robbe onder leiding van Raymond van Barneveld voor het eerst overall kampioen. Co Stompé, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Niels de Ruiter herhaalden dit kunststukje tijdens de volgende editie in 2006 (Ierland), net als Wesley Harms, Benito van de Pas, Jan Dekker en Christian Kist in 2012 (Turkije) en Richard Veenstra, Wesley Harms, Jeffrey Sparidaans en Gino Vos tijdens de laatste editie in eigen land (Egmond Aan Zee). Karin Krappen en Francis Hoenselaar wisten samen in 2000 (Nederland) en 2002 (België) de overalltitel te winnen. Een fantastische prestatie die sindsdien en tot nu toe nog eenmaal werd herhaald. Karin Krappen en Tamara Schuur wonnen in 2012 (Turkije). 

  Tijdens de editie van 2012 (Turkije) zijn door het Nederlands team de meeste medailles gewonnen. Jan Dekker en Christian Kist wonnen het koppeltoernooi, Christian haalde eveneens de finale van het singlestoernooi. Het viertal Wesley Harms, Benito vd Pas, Jan Dekker en Christian Kist wonnen ook het teamevent. De overalltitel werd hierdoor met overmacht gewonnen. Ook de dames bleken in topvorm. Karin Krappen en Tamara Schuur wonnen het koppeltoernooi en dankzij deze prestatie ook de overalltitel. 

  Vijf Nederlanders zijn ooit Europees kampioen singles geworden: 
  Co Stompé (1998)
  Raymond van Barneveld (2004)
  Richard Veenstra (2016)
  Francis Hoenselaar (1996, 2004, 2010)
  Sharon Prins (2016)

  Het aankomende EK zal plaatsvinden van 25 t/m 30 september in Hongarije. Meer informatie kunt u hier vinden.  

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.