NDB Nieuws

NDBDarts.nl is de officiële website van de Nederlandse Darts Bond.
 1. FOTO: Evert Zomer

  Het speelschema voor Lakeside is bekendgemaakt. Het toernooi zal zaterdagmiddag 6 januari starten met het topaffiche tussen Mark McGeeney en Martin Adams. Meteen daarna komt de eerste Nederlander in actie.

  Willem Mandigers speelt dan namelijk tegen Nick Kenny uit Wales. De verliezend finalist van vorig jaar, Danny Noppert, start zijn jacht op de Lakeside-titel op zaterdagavond tegen Joe Chaney. Zondagavond 7 januari wordt 'Dutchnight'. Jeffrey Sparidaans opent die avond tegen Dennis Nilsson, terwijl Sharon Prins meteen daarna op het podium zal verschijnen. Vervolgens staat het Nederlandse onderonsje tussen Derk Telnekes en Chris Landman op het programma en Wesley Harms sluit die avond af tegen Wayne Warren. Richard Veenstra, Aileen de Graaf en Anca Zijlstra komen dinsdag 9 januari pas in actie.

  Volledig speelschema:
  V = voorronde

  Zaterdagmiddag 6 januari
  Mark McGeeney - Martin Adams
  Willem Mandigers - Nick Kenny
  Lisa Ashton - Rhian Griffiths
  Penigran Mohamed - Gary Robson (V)

  Zaterdagavond 6 januari
  Justin Thompson - Chris Gilliland (V)
  Deta Hedman - Rachna David
  Joe Chaney - Danny Noppert (V)
  Scott Mitchel - Darius Labanauskas

  Zondagmiddag 7 januari
  Glen Durrant - Mohamed/Robson
  Umit Uygunsozlu - Chris Harris (V)
  Corrine Hammond - Fallon Sherrock
  Ross Montgomery - Scott Waites

  Zondagavond 7 januari
  Dennis Nilsson - Jeffrey Sparidaans (V)
  Sharon Prins - Maria O'Brien
  Chris Landman - Derk Telnekes (V)
  Wesley Harms - Wayne Warren

  Maandagmiddag 8 januari
  David Cameron - Michael Unterbuchner (V)
  Craig Caldwell - Daniel Day (V)
  James Hurrell - Chaney/Noppert

  Maandagavond 8 januari
  Andy Baetens - Scott Baker
  Trina Gulliver - Vicky Pruim
  Dean Reynolds - Uygunsozla/Harris
  Darryl Fitton - Thompson/Gilliland

  Dinsdagmiddag 9 januari
  Jim Williams - Nilsson/Sparidaans
  Richard Veenstra - Kyle McKinstry
  Aileen de Graaf - Paula Jacklin
  Geert de Vos - Landman/Telnekes

  Dinsdagavond 9 januari
  Martin Phillips - Caldwell/Day
  Anastasia Dobromyslova - Anca Zijlstra
  Cameron Menzies - Conan Whitehead
  Jamie Hughes - Cameron/Unterbuchner

 2. NK Darts in Barneveld!

  Op zondag 17 december staat het NK Darts 2017 op het programma! Dit jaar gaan we in de Veluwehal in Barneveld op zoek naar de beste darters in de verschillende categorieën!

  Categorieën
  Acht spelers uit acht verschillende categorieën zullen gekroond worden tot Nederlands kampioen.
  De categorieën zijn:
  - Aspiranten (jongens t/m 13 jaar)
  - Meisjes (t/m 17 jaar)
  - Junioren (jongens van 14 t/m 17 jaar)
  - Dames (Vanaf 18 jaar)
  - Heren A (Vanaf 18 jaar)
  - Heren B (Vanaf 18 jaar)
  - Paradarts (spelers met een lichamelijke beperking)
  - Specials (alle overige spelers met een beperking)

  Het NK heeft een totale prijzenpot van ruim €4.000,-.

  Inschrijven
  Inschrijven voor het NK Darts kan op de dag zelf (17 december) in de zaal. De deelname voor jeugdspelers is gratis. Let op: de deadline van de inschrijving en de inschrijfkosten is per categorie anders:
  Aspiranten: vóór 11:00u inschrijven; gratis
  Meisjes: vóór 11:00u inschrijven; gratis
  Junioren: vóór 11:00u inschrijven; gratis
  Dames: vóór 12:30u; €10,-
  Heren A: vóór 12:30u; €10,-
  Heren B: vóór 12:30u; €5,-
  Paradarters: vóór 11:00u; €5,-
  Specials: vóór 11:00u; gratis

  Uiteraard telt het NK mee voor de NDB Ranking. Met uitzondering van de Heren B, Paradarters en Specials dienen alle spelers lid te zijn van een bij de NDB aangesloten lidorganisatie.

  Locatie NK Darts:
  Veluwehal
  Nieuwe Markt 6
  3771 CB Barneveld

  Voor alle informatie omtrent de toernooien en het reguliere NDB Ranking circuit klikt u hier.

 3. 4 Nations Tournament in Sevenum

  In het weekend van 7 en 8 april staat de derde editie van het ‘4 Nations Tournament’ op het programma. Dit jaar is het aan Nederland om de organisatie op zich te nemen. Voor het eerst zal er ook een interland georganiseerd worden voor paradarters.

  Het toernooi
  Het ‘4 Nations Tournament’ is een toernooi tussen de nationale teams van België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. De landen mogen 8 heren, 4 dames, 4 jongens en 2 meisjes afvaardigen. Alle spelers spelen een single- en koppelwedstrijd tegen een speler uit één van de andere drie landen. Elke categorie speelt een eigen toernooi waarbij alle legs (singles 1 punt per leg, koppels twee punten per leg) meetellen voor het overall klassement.

  Historie
  Vorig jaar kroonden de Nederlandse jongens zich tot overall kampioen. De heren, dames en meisjes werden runner-up achter respectievelijk België en tweemaal Duitsland. Op de zondag liet Nederland zich opnieuw zien. Toon Greebe (heren), Wessel Nijman (jongens) en Lerena Rietbergen (meisjes) werden singlekampioen is hun categorie. Irina Armstrong uit Duitsland was de beste dame.

  Locatie
  De 4 Nations zal worden gehouden op vakantiepark 'De Schatberg' in Sevenum. Deze locatie is bij verschillende darters al bekend, omdat hier ook jaarlijks een editie van het Dartsfestival wordt gehouden. Het park heeft veel mooie ruimtes en mooie huisjes voor de spelers. Kortom: aan de locatie zal het niet liggen!

  In aanloop naar het toernooi volgt vanzelf meer informatie. Zo zal er een moment zijn waarop de Nederlandse teams bekend worden gemaakt en de spelers van de andere teams definitief zijn. Ook zal het complete speelschema gepubliceerd gaan worden.

 4. Foto: Evert Zomer

  Danny Noppert heeft de Finder Darts Masters gewonnen. In een spectaculaire en spannende finale wist hij als beste de zenuwen onder controle te houden. De Fries is de eerste Nederlander in dertien jaar die weer wint in Egmond aan Zee.

  De start van 'Noppie' in deze wedstrijd was geweldig. Het scorende vermogen dat hij in de halve finale had opgebouwd, nam hij mee naar de eerste set. De Fries won deze vrij gemakkelijk met 3-1. Het leek erop dat Jim Williams, die het hele toernooi al het beste gemiddelde neerzette, zijn vorm in de tweede set weer had gevonden. Noppert liet het in die set even afweten en verloor dan ook met 3-1. Ook de derde set presteerde de Fries niet optimaal. Hij leek geïrriteerd om zijn matige scores en werd slordig op de dubbels. Dit resulteerde in een 2-1 achterstand. Hij zette zijn ergernissen echter om in goede darts en een aantal maximale scores. De heren gingen de pauze in met een stand van 2-2.

  Williams komt weer helemaal terug 
  Tijdens de rust had Noppert zich mentaal even sterk gemaakt, want hij kwam goed uit de startblokken. Hij gooide veel trippels en finishde uitstekend op de dubbels. De vijfde leg ging daarom ook met 3-0 naar de Fries. Ook in de zesde set bleef hij constant door gooien en was hij op een 2-0 voorsprong in legs op weg naar een 4-2 voorsprong. Toch bleek de koele kikker wat spanning te kennen. Noppert miste namelijk uit het niets heel veel dubbels. Williams kon daar van profiteren en een 2-0 achterstand omzetten in een set winst.

  Noppert herpakt zich
  In de zevende leg gingen beide heren slordig gooien, waardoor de stand gelijk op ging. Het kwam aan op een beslissende leg die Noppert mocht beginnen. Met een aantal goede scores kwam hij ook als eerste op een finish. Hij wist met zijn laatste pijl een hele belangrijke dubbel vier te gooien. Noppie is nu nog één set verwijderd van de overwinning. Danny Noppert zat op rozen. Jim Williams daarentegen was gebroken. In de laatste en beslissende set voor de Fries ging het van een leien dakje. Hij kwam op een ruime 2-0 voorsprong. Toen Noppert daadwerkelijk de eerste matchdarts kreeg, begon hij te missen. Hij miste zelfs zoveel pijlen dat Williams kon terugkomen in de leg. Het werd 2-1. Maar gelukkig voor Noppert en de meegereisde fans kon hij het de leg hierna toch afmaken. Hij gooide een 72 finish op dubbel 12 uit en kroonde zich als nieuwe Finder Darts Masters-kampioen.  

  Aileen wint voor tweede keer
  Aileen de Graaf heeft voor de tweede keer in haar carrière de Finder Darts Masters gewonnen. In de finale was ze veel te sterk voor Deta Hedman (3-0, 3-0).

  In de eerste set liet Aileen de Graaf haar beste spel van dit toernooi zien. Ze zorgde in de eerste leg voor een break, hield haar eigen leg en sloot de eerste set af met een 101 finish. In de tweede set hield ze haar eigen leg en leek de tweede leg gemakkelijk naar Hedman te gaan. De Britse had echter meer dan tien darts nodig, waardoor De Graaf alsnog heel sluw de tweede leg pakte.

  'Come on Aileen' mocht daarna zelf aanleggen en pakte al snel een gaatje. Haar eerste pijl op dubbel 20 ging er direct in en daardoor won De Graaf voor de tweede keer de titel in Egmond aan Zee. Haar eerste overwinning was in 2013 bij haar debuut. 

  Cole wint jeugdfinale
  Jarred Cole mag zichzelf het aankomende jaar de jeugdkampioen van de Finder Darts Masters 2017 noemen. In een indrukwekkende finale versloeg hij de Schotse jongeling Nathan Girvan met ruime cijfers. Het werd 2-0.

  De Engelsman maakte het weekend al indruk met hoge scores en goede finishes. Die lijn zette hij goed door in het begin van de partij en zette al snel de 1-0 in sets op het scorebord. Girvan verbeterde in de tweede set wel iets en pakte de eerste leg met een mooie finish. Maar Cole liet het hier niet bij zitten en kwam weer helemaal terug in de set en won er drie op rij. Hij won de wedstrijd zonder grote inspannig en volgt de Nederlander Justin van Tergouw op als nieuwe jeugdkampioen. 

  Tekst: NH NIeuws

 5. FOTO: Twitter NHSport / Sander Kaaij

  De Finder Darts Masters is vandaag aanbeland op de finaledag met nog vele Nederlanders in de strijd om de felbegeerde titels. Vandaag staan de kwart-, halve en finale van de mannen op het programma. Uiteraard wordt vandaag ook beslist wie bij de vrouwen en bij de jeugd het toernooi wint.

  Wesley Harms heeft zich geplaatst voor kwartfinale door een overtuigende overwinningen op Baetens en Olde Kalter. Noppert was op zaterdag te sterk voor Whitehead en Menzies. Hij mag in de kwartfinale aantreden tegen landgenoot Willem Mandigers die gisteren met 5-3 te sterk was voor Unterbuchner. Eerder op de dag verloor hij nipt met 4-5 van Veenstra.

  Aileen de Graaf mag in de finale gaan spelen tegen Deta Hedman. Zij bereikte die plaats door mooie overwinningen op Anastasia Dobromyslova en Lorraine Winstanley.  

  Programma vandaag: 
  Kwartfinales:
  Darius Labanauskas - Scott Mitchell
  Danny Noppert - Willem Mandigers
  Wesley Harms - Jamie Hughes
  Scott Waites - Jim Williams 

  Finale dames:
  Aileen de Graaf - Deta Hedman

  Finale jeugd:
  Jarred Cole - Nathan Girvan

  Meer Finder Darts Masters? Alle informatie over het toernooi en het laatste nieuws lees je hier.

 6. FOTO: Twitter NHSport / Sander Kaaij

  De eerste dag van de Finder Darts Masters is gespeeld. Het bleek geen beste dag voor de Nederlanders. Slechts een landgenoot wist een overwinning te noteren.

  En dat was Sharon Prins, die nota bene haar wedstrijd won van een andere Nederlander: Marjolein Noijens met 4-1. Rick Hofstra was niet opgewassen tegen Scott Mitchell. Mitchell verzuimde zijn dubbels te gooien, maar Hofstra kon niet optimaal profiteren: 5-2. Wouter Vaes was de volgende Nederlander in actie. In een matige partij tegen Dean Reynolds kon beide heren geen indruk maken. Reynolds was iets beter op de dubbels en won met 5-2.

  Direct daarna speelde Justin van Tergouw tegen Nathan Girvan. De Schot kwam op 2-0, maar de Nederlander kon nog gelijkmaken. Girvan herpakte zich echter en won met 4-2. Ook Dennie Olde Kalter pakte niet de winst. Ondanks de vele supporters in het publiek was Andy Baetens te sterk. Het werd 5-1 voor de Belg. De laatste Nederlander was Richard Veenstra. Hij speelde tegen de Duitse Michael Unterbuchner en de partij ging gelijk op. Een beslissende leg was nodig en die ging naar de Duitser: 5-4.

  Ook Glen Durrant verloor zijn eerste partij. Ondanks een 164- en een 170-finish gingen de punten naar Jim Williams. Andy Fordham is ook nog puntloos. Hij verloor van Darius Labanauskas.

  Wil jij wedstrijden terugkijken? Klik dan HIER.

  SPEELSCHEMA DAG 2
  Zaterdagmiddag 9 december 2017

  Groep  Player   Player   
  C Danny Noppert – Neth  (5) Cameron Menzies – Sco    
  YA Wessel Nijman – Neth Jarred Cole – Eng    
  B Ross Montgomery – Sco  (8) Rick Hofstra – Neth    
  LA Deta Hedman – Eng  (1) Marjolein Noijens – Neth    
  F Jamie Hughes – Eng (6) Wouter Vaes – Neth    
  YB Ramon Leferink – Neth Justin van Tergouw – Neth    
  G Martin Adams – Eng (7) Scott Waites – Eng    
  E Wesley Harms – Neth  (3) Dennie Olde Kalter – Neth    
  LB Aileen de Graaf – Neth  (2) Lorraine Winstanley – Eng    
  D Willem Mandigers -Neth  (4) Richard Veenstra – Neth    
  A Mark McGeeney – Eng  (1) Andy Fordham – Eng    
  H Geert De Vos  – Bel  (2) Glen Durrant – Eng    
             
  Zaterdagavond 9 december 2017    
   
  Groep  Player   Player   
  C Danny Noppert – Neth  (5) Conan Whitehead – Eng    
  YA Wessel Nijman – Neth Keane Barry – Rep Irl    
  B Ross Montgomery – Sco  (8) Scott Mitchell – Eng    
  LA Deta Hedman – Eng  (1) Sharon Prins – Neth    
  F Jamie Hughes – Eng (6) Dean Reynolds – Wal    
  YB Ramon Leferink – Neth Nathan Girvan – Sco    
  G Martin Adams – Eng (7) Kyle McKinstry – N-Irl    
  E Wesley Harms – Neth  (3) Andy Baetens – Bel    
  LB Aileen de Graaf – Neth  (2) Ana. Dobromyslova – Rus    
  D Willem Mandigers -Neth  (4) Michael Unterbuchner – Ger    
  A Mark McGeeney – Eng  (1) Darius Labanuaskas – Lit    
  H Geert De Vos  – Bel  (2) Jim Williams – Wal
 7. Voorbeschouwing Finder Darts Masters

  De Finder Darts Masters staat van 8 tot en met 10 december gepland. Het toernooi wordt ook dit jaar gehouden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. 

  De Finder Masters is net als de Winmau World Masters een majortoernooi. Het toernooi kenmerkt zich door het zeer goede format. Er wordt gespeeld in 8 poules van 3 spelers wat het totaal brengt op 24 van de beste spelers uit de internationale dartssport. Alleen de poulewinnaar gaat door naar de kwartfinale. De indeling is zo dat pas in de derde en laatste wedstrijd in de poule de uiteindelijke beslissing valt.

  Live kijken
  Komend weekend staat RTV Noord-Holland in het teken van de Finder Darts Masters. Alles is live te volgen!
  Vrijdag: vanaf 19.30 uur
  Zaterdag: vanaf 12.30 uur
  Zondag: vanaf 11.15 uur

  Via DEZE LINK kan je online naar de Finder Darts Masters kijken.

  Speelschema dag 1

  nr Groep  Speler   Speler  
  1 C Conan Whitehead – Eng Cameron Menzies – Sco    
  2 YA Jarred Cole – Eng Keane Barry – Rep Irl    
  3 B Rick Hofstra – Neth Scott Mitchell – Eng    
  4 LA Sharon Prins – Neth Marjolein Noijens – Neth    
  5 F Dean Reynolds – Wal Wouter Vaes – Neth    
  6 YB Justin van Tergouw – Neth Nathan Girvan – Sco    
  7 G Scott Waites – Eng Kyle McKinstry – N-Irl    
  8 E Andy Baetens – Bel Dennie Olde Kalter – Neth    
  9 LB Ana Dobromyslova – Rus Lorraine winstanley – eng    
  10 D Richard Veenstra – Neth Michael Unterbuchner – Ger    
  11 A Andy Fordham – Eng Darius Labanauskas – Lit    
  12 H Jim Williams – Wal Glen Durrant – Eng

   

  Deelnemersveld
  Tijdens dit toernooi zullen meerdere Nederlanders aan de oche verschijnen. Zeven heren, drie vrouwen en drie jeugdspelers maken hun opwachting op het toernooi:

  Wesley Harms: Finder Darts Masters-ranking (geplaatst)
  Willem Mandigers: Finder Darts Masters-ranking (geplaatst)
  Danny Noppert: Finder Darts Masters-ranking (geplaatst)
  Richard Veenstra: Finder Darts Masters-ranking
  Rick Hofstra: Winnaar CLoD 2017
  Wouter Vaes: Wildcard organisatie
  Dennie Olde Kalter: Wildcard NDB

  Aileen de Graaf: Finder Darts Masters-ranking (geplaatst)
  Marjolein Noijens: Winnares CLoD 2017
  Sharon Prins: Wildcard organisatie

  Wessel Nijman: Winnaar HAL Masters 2017
  Ramon Leferink: Winnaar CLoD 2017 junioren
  Justin van Tergouw: Wildcard organisatie

  Klik HIER voor het complete deelnemersveld.

  Loting
  Ook de loting is inmiddels voltrokken en door het grote aantal Nederlanders zijn er ook enkele aan elkaar gekoppeld. In poule D zitten namelijk Willem Mandigers en Richard Veenstra en Wesley Harms en Dennie Olde Kalter zitten beiden in poule E. Verder heeft Rick Hofstra een hele pittige loting met Scott Mitchell en Ross Montgomery. Bij de dames zitten Sharon Prins en Marjolein Noijens in een poule en bij de jeugd treffen Ramon Leferink en Justin van Tergouw elkaar in de groepsfase.

  Klik HIER voor de volledige loting.

  Historie
  De Finder Darts Masters staat al twee jaar lang op naam van Glen Durrant. Vorig jaar was hij in de finale te sterk voor Jamie Hughes. Daarbij staat de trofee als 11 jaar lang in het Groot-Brittannië, door acht Engelse en drie Schotse zeges. Raymond van Barneveld was in 2004 de laatste niet-Brit die het toernooi won. De Nederlander stond in totaal drie keer met de beker omhoog.

  Bij de dames is Anastasia Dobromyslova de titelverdediger. Zij stond de laatste vijf jaar in de finale en was daarin drie keer de sterkste. Aileen de Graaf kon de Rus vorig jaar in de eindstrijd niet verslaan. Dat lukte wel in 2013. Toen werd de Nederlandse de kampioen.

  De Nederlandse jeugd op het toernooi doet het al jaren goed. Sinds de eerste jeugdeditie in 2011 stonden maar liefst negen landgenoten in de finale. Jimmy Hendriks, Quin Wester en Colin Roelofs wonnen één keer, Justin van Tergouw twee keer.

 8. Loting Lakeside: Nederlandse ontmoeting in voorronde

  De loting voor Lakeside is verricht. Andy Fordham trok gisteravond onder leiding van Richard Ashdown de welbekende balletjes uit het zakje. Enkele interessante duels werden geloot, waaronder een Nederlands onderonsje.

  Chris Landman en Derk Telnekes spelen namelijk tegen elkaar in de voorronde van Lakeside. De winnaar van die partij mag het daarna opnemen tegen de geplaatste Geert de Vos. Ook de verliezend finalist van vorig jaar, Danny Noppert, begint in de voorronde. Hij treft Joe Chaney en bij winst gooit de Fries tegen James Hurrell. De laatste landgenoot in de voorronde is Jeffrey Sparidaans. Hij neemt het op tegen Dennis Nilsson en eventueel daarna tegen Jim Williams. Drie Nederlanders hadden een geplaatste status tijdens de loting en mogen de voorrondes dus overslaan. Willem Mandigers lootte tegen Nick Kenny, Wesley Harms gaat de strijd aan met Wayne Warren en Richard Veenstra moet via Kyle McKinstry de volgende ronde zien te bereiken. Daarnaast zal titelverdediger Glen Durrant het opnemen tegen Pengiran Mohamed of Gary Robson. Dé partij van de eerste ronde is zonder twijfel de ontmoeting tussen Mark McGeeney en Martin Adams.

  Aan het damestoernooi doen drie Nederlanders mee. Aileen de Graaf en Sharon Prins waren geplaatst, Anca Zijlstra niet. De Graaf start haar jacht op de titel tegen de Engelse Paula Jacklin, terwijl Sharon Prins start tegen Maria O'Brien. Zijlstra heeft erg pittig geloot. Zij treft drievoudig Lakeside-kampioen Anastasia Dobromyslova.

  Bekijk hieronder de volledige loting:

  HEREN
  Voorronde
  Pengiran Mohamed v Gary Robson
  Umit Uygunsozlu v Chris Harris
  Justin Thompson v Chris Gilliland
  Dennis Nilsson v Jeffrey Sparidaans
  Joe Chaney v Danny Noppert
  Chris Landman v Derk Telnekes
  Craig Caldwell v Daniel Day
  David Cameron v Michael Unterbuchner

  Eerste ronde
  Darryl Fitton (16) v Thompson/Gilliland
  Glen Durrant (1) v Mohamed/Robson
  Jim Williams (9) v Nilsson/Sparidaans
  Cameron Menzies (8) v Conan Whitehead
  Dean Reynolds (12) v Uygunsozlu/Harris
  Ross Montgomery (5) v Scott Waites
  Andy Baetens (13) v Scott Baker
  Scott Mitchell (4) v Darius Labanauskas
  James Hurrell (15) v Chaney/Noppert
  Mark McGeeney (2) v Martin Adams
  Willem Mandigers (10) v Nick Kenny
  Wesley Harms (7) v Wayne Warren
  Richard Veenstra (11) v Kyle McKinstry
  Geert de Vos (6) v Landman/Telnekes
  Martin Phillips (14) v Caldwell/Day
  Jamie Hughes (3) v Cameron/Unterbuchne

  DAMES
  Sharon Prins v Maria O’Brien
  Deta Hedman v Rachna David
  Corine Hammond v Fallon Sherrock
  Lisa Ashton v Rhian Griffiths
  Trina Gulliver v Vicky Prium
  Aileen De Graaf v Paula Jacklin
  Anastasia Dobromyslova v Anca Zijlstra
  Lorraine Winstanley v Tricia Wright

 9. Inschrijving SuperLeague play-offs!

  Het is weer mogelijk voor nieuwe teams om zich aan te melden voor de SuperLeague. Nieuwe teams hebben t/m 16 februari 2018 de tijd om dit te doen. Uiteraard mogen dit ook teams zijn die eerder zijn uitgevloeid uit de SuperLeague. De inschrijving voor de play-offs is gratis en kan door een e-mail te sturen naar: sln [AT] ndbdarts [DOT] nl. Men zal vervolgens het inschrijfformulier toegezonden krijgen.

  In de maanden maart t/m juni 2018 zullen er play-off wedstrijden gespeeld worden door nieuwe teams die zich hebben aangemeld. Drie nieuwe teams zullen zich direct plaatsen voor SuperLeague seizoen 2018/2019. Op zaterdag 16 juni zullen er nog drie teams over zijn die een beslissingswedstrijd spelen tegen de nummers 9 van de overgangsklassen van dit seizoen. De winnaars van deze wedstrijden spelen in het seizoen 2018/2019 ook in de SuperLeague. Het definitieve schema van de play-offs wordt eind februari bekend gemaakt.

  Uiteraard zitten er een aantal regels en voorwaarden aan de play-off wedstrijden. Deze zijn hier te vinden. Voor al het overige zal het officiële SuperLeague reglement gelden dat u hier kunt vinden.

  We zien de aanmeldingen of eventuele vragen graag tegemoet via sln [AT] ndbdarts [DOT] nl.

 10. LaCo speelweek 5: eerste zege PDB jeugd in drie jaar

  De vijfde speelweek van de LaCo werd afgelopen weekend afgewerkt. Zowel de senioren als de junioren kwamen in actie. Speciale aandacht voor de jeugd van de PDB, zij wisten namelijk voor het eerst een wedstrijd te winnen sinds dat ze in 2014-2015 weer deelnamen aan de LaCo jeugd.

  Jeugd
  De eerste overwinning van de PDB werd geboekt op de DBBR-2. In de beginfase van de partij in Jeugd A keken de Brabanders al snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar dat draaiden ze daarna snel om. De laatste drie singlewedstrijden werden gewonnen en de PDB ging met een voorsprong de koppelwedstrijden in. Ook daar ging het goed. De eerste twee partijen werden gewonnen, maar de DBBR pakte de laatste twee punten in de koppelfase. De teamwedstrijd ging vervolgens naar de PDB, waarna Gino Lagrene ook de captainspartij won. De PDB boekte een 7-4 overwinning en gaat de DBBR voorbij op de ranglijst. De strijd tussen de ongeslagen koplopers FDB en DONHN werd overtuigend gewonnen door de Friezen met 9-2 en RDB-DSWN eindigde in 4-7. In Jeugd B begon de jeugd van de DBMN de wedstrijd tegen TDV als ongeslagen koploper, maar werd afgelopen weekend op de eerste nederlaag getrakteerd. De ploeg uit Goirle won met 7-4 en komt zo op gelijke hoogte met de DBMN. In de andere partij stonden de KDO en de DVO tegenover elkaar. De KDO hield de kampioen van vorig jaar goed bij, maar uiteindelijk won de DVO nipt met 6-5. De ongeslagen koploper DBBR 1 van Jeugd C nam het in de afgelopen speelronde op tegen de nummer twee DVS. Lucas Wijnbergen (DVS) wende in de captainswedstrijd een blamage af voor zijn team. Voorafgaand aan die laatste wedstrijd stonden zij namelijk met 10-0 achter, maar een 3-1 overwinning op Andy van de Leek zorgde ervoor dat ook DVS op het scorebord kwam. De andere wedstrijd in deze competitie ging tussen de SDC en de DOT. De DOT was met 10-1 te sterk.     

  Heren
  De strijd tussen de DVS en DVO om de koppositie in Heren A werd gewonnen door de heren van DVS. Zij pakten met 11-6 de winst en gaan nu dus alleen aan de leiding. De heren van de DONHN en van SDC streden om hun eerste punt in de competitie. De SDC wist de wedstrijd ruim te winnen (13-4) en zij verlaten dus de laatste plaats. In de heren B wist koploper DBMN opnieuw te winnen. Zij waren met 10-7 te sterk voor DBA en zijn tot nu toe foutloos. Regerend kampioen DBBR pakte een 11-6 uitzege op de VDO. In de Heren C verstevigde lijstaanvoerder BDC haar koppositie. Zelf wonnen zij overtuigend met 11-6 van DVK en de nummer twee van de competitie, DSWN, verloren nipt van DOGD. Dick Honebecke won in de slotpartij met 4-2 van Tony Lelieveld, waardoor de DOGD met 9-8 won.

  Dames
  Koploper DONHN van de Dames A wist ook de vijfde wedstrijd ruim te winnen. Hekkensluiter SDC werd met 8-3 aan de kant gezet. Ook de RDB won hun partij overtuigend: het werd 9-2 tegen DVK. De laatste wedstrijd van de Dames A was een spannende. In de captainspartij zorgde Marlyn Houtman van DVO voor de zege. Zij versloeg Mery Wolsink van DVS met 3-1, waardoor de DVO met 6-5 terug naar Hengelo reisde. Bij de Dames B is de FDB nu alleen de koploper. Zij waren met 7-4 te sterk voor DSWN, terwijl nummer twee DBA verloor van DBMN met 6-5. Christel Keijzer won de slotpartij met 3-1 van Jessica van Vugt.

  Voor alle uitslagen op een rij en de statistieken klikt u hier.

Website NDB | DodSoft WebDesign
Copyright © 2016. All Rights Reserved.